IZMIR: Egejsko more izbacilo na obalu cipelice i odjeću stradalih sirijskih mališana… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U vodama Egejskog mora kasno sinoć se prvernuo čamac s 19 migranata koji su pokušali preći na grčki otok Hios. More je jutros izbacilo na obalu cipelice i odjeću sirijskih mališana koji su izgubili živote u nesreći…

IZMIR: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 12: 01.2020, 21: 55… IZMIR: Egejsko more izbacilo na obalu cipelice i odjeću stradalih sirijskih mališana…(foto)

Cipelice, dječja odjeća, fotografije, pasoši, prsluci za spašavaje, sve to je jutros more izbacilo na obalu turskog grada Izmira, nakon sinoćnjeg potonuća čamca u kojem je život izgubilo 11 migranata, među kojima osmoro djece, javlja Anadolu Agency (AA).

U vodama Egejskog mora sinoć kasno se prvernuo čamac s 19 migranata koji su pokušali preći na grčki otok Hios.

Čitaj još:   KAPETAN I LEGENDA VATRENIH, ŠOKIRAO SVE: "Imao sam velikih problema što mi je otac UZEIR iz BiH..."(foto)

Stanovnici četvrti Yali u Izmiru čuli su povike i pozive u pomoć iz pravca mora, zbog čega su obavijestili lokalnu žandarmeriju.

Utvrđeno je da je potonuo čamac koji je prevozio neprijavljene migrante. Iz mora je spašeno najmanje osam osoba, a izvučena su tijela ukupno 11, od kojih su osam tijela maloljetnih osoba. Povrijeđene osobe su prebačene u bolnicu, a tijela stradalih u mrtvačnicu.

Naknadno je utvrđeno kako je riječ o sirijskim izbjeglicama.

Ono što je bilo veoma potresno vidjeti jesu cipelice i odjeća sirijskih mališana, kao i fotografije, pasoši i prsluci za spašavaje koje je more jutros izbacilo na obalu kod Izmira.

Kao uzrok nesreće navodi se prekoračenje kapaciteta broja osoba koji je predviđen za taj tip čamca…

izvor agencije AA

Čitaj još:   PROBLEMI: Srbi, zarobljeni na ostrvima i obali Grčke... (foto)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *