IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Plaćeni ubica iz SRBIJE Čaba Der priznao likvidacije, ali KRIJE KO IH JE NARUČIVAO … (foto)

PRVO JE Porodici Marković izvinio i izjavio saučešće zbog ubistva Nebojše, koje je, kako je naveo “uradio, jer nije imao drugog izbora”, nije otkrio po čijem je nalogu u Beograđanina ispalio smrtonosne hice, i to u momentu kada je ovaj pakovao dječja kolica u automobil ispred zgrade u kojoj je živio…

BUDIMPEŠTA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak 14: 01, 10: 22. 34… Plaćeni ubica iz SRBIJE Čaba Der priznao likvidacije, ali KRIJE KO IH JE NARUČIVAO…

Hladnokrvni plaćeni ubica iz Čantavira, Čaba Der (39), koji je priznao mađarskoj policiji ubistvo Nebojše Markovića 5. januara prošle godine u beogradskom naselju Banovo brdo, ni u tom slučaju, kao ni u drugim likvidacijama za koje je osumnjičen, nije otkrio nalogodavca zločina.

Naime, Der, koji ima mađarsko i srpsko državljanstvo, prema pisanju medija u Budimpešti, upravo na godišnjicu ubistva Markovića, priznao je zločin u Beogradu. Osim što se porodici Marković izvinio i izjavio saučešće zbog ubistva Nebojše, koje je, kako je naveo “uradio, jer nije imao drugog izbora”, nije otkrio po čijem je nalogu u Beograđanina ispalio smrtonosne hice, i to u momentu kada je ovaj pakovao dječja kolica u automobil ispred zgrade u kojoj je živio.

Mediji u Srbiji su poslije ubistva pred kamerama u naselju Banovo brdo pisali da je zločinac promašio metu te da je trebalo da likvidira Nebojšinog komšiju A. Š, starog znanca policije.

Ukoliko su napisi mađarskih medija o priznanju Čabe Dera vjerodostojni, on nije naveo da je promašio žrtvu, već da je bio ucijenjen i da je morao da likvidira Markovića. Međutim, i istražitelje, ali prevashodno porodicu ubijenog, ostavio je u nedoumici da i dalje nagađaju ko je i zbog čega naručio ubistvo mirnog čovjeka sa Banovog brda, koji nije imao nikakvih problema sa zakonom, i koji se prema tvrdnji najbližih nije bavio ni mutnim poslovima, niti je imao neprijatelje.

Čitaj još:   Raste broj žrtava zemljotresa u Turskoj: Stradalo 22 ljudi, 1.030 povrijeđenih...

Der ni za druge likvidacije – Laska K. u Budimpešti, u septembru 2018, i Ivana Serdarušića, krajem jula 2018. u Amsterdamu, kao ni pokušaj ubistva Nebojše Stojkovića Stojketa, vođe rakovičkog klana, u Barseloni krajem avgusta 2017, nije otkrio ko je od njega naručio te “poslove”, kao ni kolika mu je suma isplaćena za zločinačke poduhvate.

Upravo zbog toga ostaje samo da se nagađa identitet osoba koje su naručile likvidacije. Ono što je verovatno je da iz jednog centra moći nisu naručene sve te egzekucije, ali nije nemoguće da je Der iznad sebe imao osobu – organizatora koji je sklapao te “aranžmane” a da je on bio samo puki izvršilac, ubica koji je u metu trebalo da ispali smrtonosne hice.

Der je tog posrednika, organizatora likvidacija, mnogo moćnijeg u kriminalnom svijetu, i sa mnogo boljim vezama ne samo u Srbiji, već širom Balkana, upoznao dok je robijao u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, gdje je ležao zbog ubistva Branislava Jelačića, ili neposredno po izlasku iz kazamata.

U prilog toj pretpostavci idu saznanja istražitelja u zemljama gdje je likvidirao žrtve, za koje je utvrđeno da nisu imale zajedničkog neprijatelja. Naime, Nebojša Marković nije imao veza sa švercom kokaina, dok se sumnja da je Serdarušić izgubio glavu poslije zaplijene 100 kilograma ove droge, koju je oduzela hrvatska policija. Naređenje za Stojkovićevu likvidaciju, koju Der nije uspješno realizovao, po svemu sudeći je došlo iz Crne Gore, gdje je vođa “rakovičana” ima brojne rođake i poslovne saradnike, ali i neprijatelje.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: UHAPŠEN NAPADAČ NA RADNIKE PARKING SERVISA...(video)

Der je uhapšen u Pragu, početkom marta prošle godine, u hotelu “Amadeus”, izručen je Mađarskoj...

izvor SB

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši