IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRESE SE KOSOVO: Jak zemljotres u 17.30, potres osjetio cio region… (foto)

Na sjeveru Kosova, u blizini jezera Gazivode, zabilježen je zemljotres jačine 4,8 stepeni po Richterovoj skali…

GAZIVODE(Kosovo): Region, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 15:01. 2030… 19: 31…   TRESE SE KOSOVO: Jak zemljotres u 17.30, potres osjetio cio region…

Zemljotres jačine 4,8 stepeni pogodio je večeras oko 17.30 sati Kosovo.

Epicentar zemljotresa bio je u regionu Gazivoda, a nakon njega usledila su dva slabija potresa od kojih je prvi bio jačine četiri stepena u regionu Kosovske Mitrovice, objavljeno je na sajtu Seizmološkog saveza u regionima.

Direktor Seizomološkog zavoda Kosova Shemsi Mustafa potvrdio je da se zemljotres jačine 4,8 stepeni po Richteru dogodio danas u 17.31 sati, a epicenter je bio u blizini jezera Gazivore, kod Zubinog Potoka, na dubini od pet kilometara.

Mustafa je kazao da je jačina zemljotresa adekvatna 4 do 5 stepeni po Merkalijevoj skali i da je smatra slabim zemljotresom koji ne izaziva posljedice.

Čitaj još:   DVA JAKA Zemljotresa pogodili Indoneziju i Japan... (foto)

Potrese su mogli da osjete građani tih regiona, naročito oni koji žive na višim spratovima…

Epicentar trećeg potresa, jačine 2,6 stepena bio je u Baljevcu na Ibru. Potrese su mogli da osete građani tih regiona, naročito oni koji žive na višim spratovima.

DAKLE U SAMO KONAČNICI DESILA SU SE TRI ZEMLJOTRESA KOJA SU POGODILA KOSOVO: Najgore je bilo u regionu Gazivoda, a nakon njega uslijedila su dva slabija potresa od kojih je prvi bio jačine 4 stepena u regionu Kosovske Mitrovice, objavljeno je na sajtu Seizmološkog saveza Srbije.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši