Mići “Sarmi” i saradnicima više od 50 godina zatvora zbog krijumčarenja iz Albanije i sa Kosova… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Konačna odluka o mogućem trajnom oduzimanju imovine biće donijeta nakon pravosnažne presude koja mora biti osuđujuća…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 16:01. 2030… 19: 31… Mići “Sarmi” i saradnicima više od 50 godina zatvora zbog krijumčarenja iz Albanije i sa Kosova…

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na 14 i po godina zatvora novosađanina Miću Nikolića zvanog Sarma, a njegove saradnike na kazne od godinu i po do 13 godina zatvora povodom optužbi da su krijumčarili skank iz Albanije i sa teritorije Kosova i Metohije, do hapšenja 2012…

Ovo je druga prvostepena presuda pošto je prvu ranije dijelimično ukinuo Apelaconi sud u Beogradu i naložio da im se suđenje ponovi.

Nikoliću je izrečena i novčana kazna od 200.000 dinara i oduzimanje imovinske koristi od 1.700 eura, 27.000 dinara i 142 dolara.

Pored Nikolića zbog droge su osuđeni Agron Hodža na 13 godina zatvora, Rajko Savić na 11 i po, Miloš Ivaz na 10 i po, Ismail Krasnići na sedam, a Miodrag Vranić na četiri godine zatvora.

Čitaj još:   NAGLI TRZAJI U SNU: ŠTA znače i da li su OPASNI po zdravlje... (foto)

Zbog krivičnog djela sprečavanje i ometanje dokazivanja, uticanjem na svjedoke u ovom slučaju osuđeni su Dragoslav Drobnjaković na 20 meseci zatvora i novčanu kaznu od 200.000 dinara i Miloš Bajić na godinu i po dana zatvora i istu novčanu kaznu.

Nikolićeva supruga Milana zbog istog djela je dobila uslovnu osudu od godinu dana zatvora sa rokom provjere od tri godine i novčanu kaznu od 150.000 dinara.

I na novu presudu i oni i tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu koji treba da donese konačnu presudu.

Nikolić je 2012. godine u martu bio sa saradnicima u Novom Sadu i Kraljevu zbog sumnje da su se duže vrijeme bavili krijumčarenjem skanka.

Ista grupa je kako se sumnja, u Albaniji i na teritoriji AP Kosovo i Metohija, od NN lica neovlašćeno nabavljala veće količine marihuane i tu opojnu drogu transportovali do Novog Sada, gdje su je smiještali u zakupljene stanove i lokale ili u poslovne prostorije Savićeve firme.

Čitaj još:   TUGA I ŽALOST: ISPRED BOLNICE U SJENICI NI VOJSKE NI LJEKARA S VMA... (foto)

Potom su marihuanu neovlašćeno prodavali drugim dilerima narkotika u Novom Sadu, Beogradu, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Nikolić je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode, ali je 8. novembra 2015. godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal ponovo uhapšen sa još troje osumnjičenih da su pokušali da sa više desetina hiljada eura podmite svjedoka u ovom postupku za trgovinu drogom.

Inače 2013. godine, Specijalni sud je privremeno oduzeo od Nikolića i sa njim povezanih trećih lica 29 stanova u Novom Sadu od 30 do 200 metara kvadratnih, zatim 15 garažnih mjesta, 20 lokala, kao i gradsko-građevinskog zemljište u Subotici, jer postoji sumnja da su kupljeni novcem proisteklim iz krivičnog djela...

Izvor agencije Tanjug.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *