MALA Monika prvi put nakon otmice, otvorila dušu … (foto + video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U skromnom domu žrtve otmice “malčanskog berberina”, koja je konačno izašla iz bolnice, napaćenu djevojčicu dočekali zagrljaji najbližih…

NIŠ: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 17:01. 2020… 21: 31…   MALA Monika prvi put nakon otmice, otvorila dušu… (foto + video)

MNOGO sam srećna. Konačno sam se poslije skoro mjesec dana košmara, koji želim da zaboravim što prije, ponovo kod svoje kuće. Jedva sam čekala da upoznam i zagrlim svog psa, maltezera Leu.

Ovo je reporteru “Novosti”, na vratima svog trošnog doma u Suvom dolu kraj Niša, kroz osmjeh rekla dvanaestogodišnja Monika K. Ona je u petak 17. januara, poslije tri sedmice, izašla iz bolnice, u koju je smještena poslije desetodnevne potrage i spasa iz ruku otmičara Ninislava Jovanovića.

Napaćenu devojčicu, koju je 19. decembra na putu do škole oteo “malčanski berberin”, dočekali su zagrljaji najbližih. Hrabra Monika je lavovski podnijela torturu monstruma koji ju je zlostavljao, danima je krio i vodao po svrljiškim i knjaževačkim brdima, po hladnoći i vjetru. Ipak je u svoj dom ušla uz veliki osmijeh, u pratnji roditelja Roberta i Aleksandre, dok su je na vratima čekali baka i deka. Niko nije ni pokušavao da krije suze radosnice. Najlepši osmeh, ipak, joj je izmamio lavež novog kućnog ljubimca, kojeg je upoznala.

Čitaj još:   MALA MONIKA NAĐENA ŽIVA: ''BERBERIN'' U BJEKSTVU...

– Pas je presladak, kao da me poznaje. Toliko je umiljat – rekla je djevojčica, koja će ovaj dan i izlazak iz bolnice slaviti kao novi početak u životu.

Kako nam je rekla, želi da ostvari svoje snove, da završi školu i postane modna kreatorka. Suze i smijeh smijenjivali su se i na licima njenih roditelja, koji su je dočekali sa tortom dobrodošlice i poklonima. Prošla je, kažu, vječnost od dana kada je njihova mezimica kobnog jutra oteta, i nemaju dovoljno pravih riječi kojima bi opisali radost što su, poslije izuzetno teškog perioda, ponovo svi na okupu.

Hvala dragom Bogu i policiji koja je danonoćno tražila, hvala i Emilu Živiću koji ju je pronašao onog dana u kući svoje rođake. Hvala svima koji su bili uz nas i koji su nam pomogli da danas dočekamo naše djete, našu ljepoticu živu i zdravu – u dahu priča Monikin otac Robert dok sječe najveće parče torte svojoj ljubimici

– Mnogo je toga prošla, nije jela, nije spavala. Izgubila je na kilaži. Uglavnom je bila napolju, danima po hladnoći na otvorenom, a tog jutra kada je krenula u školu, nije se baš ni toplo obukla. Nije mi jasno kako je mogla da pređe toliko kilometara. Ispričala nam je da je nekoliko puta čak čula bat čizama policajaca, ali da nije mogla da pobjegne. Ona je jedna hrabra djevojčica. Smogla je snage da se danas smije, a i u bolnici su se čudili koliko je hrabra. Sada tu priču želimo da zatvorimo, da je više ne spominjemo. Nikad više. I da se posvetimo budućnosti. Da vidimo kako ćemo dete da izvedemo na pravi put – govori nam na kraju Robert

Čitaj još:   Jelena Karleuša: "Udarili su mi na djecu i na bolesnu majku"...

Monika je u petak 17.januara puštena iz KBC Niš, nakon odluke konzilijuma, ali će, kako saznajemo, ekipa ljekara i tim psihologa i dalje redovno obavljati razgovore sa njom i roditeljima.

izvor Novosti.rs

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši