IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRIC, ŽANDARMA KOJI SE RAZNIO, ARKANOV JE KUM, RADE RAKONJAC: Hapšen u Sablji, ubijen u pucnjavi… (foto)

Rade Rakonjac bio je Arkanov telohranitelj, a ubijen je u kafiću “Mariki” u Zvečanskoj ulici u Beogradu 2014. godine, poslije čega je pokrenuta policijska akcija Vihor…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 22. 01. 2020… 12: 01… STRIC, ŽANDARMA KOJI SE RAZNIO, ARKANOV JE KUM, RADE RAKONJAC: Hapšen u Sablji, ubijen u pucnjavi…

Pavle R. (31), aktivirao je bombu u automobilu i ubio sebe i Marinu P. (28), sa kojom je bio u tajnoj vezi, na putu između Batajnice i Nove Pazove.

Inače, njegov stric je Rade Rakonjac (51), kum Željka Ražnatovića Arkana i blizak prijatelj Luke Bojovića.

Rade Rakonjac je bio i Arkanov telohranitelj, a ubijen je u kafiću “Mariki” u Zvečanskoj ulici u Beogradu 2014. godine, posle čega je pokrenuta policijska akcija Vihor.

Tada su teže ranjeni Stojan Novaković Cope takođe Arkanov prijatelj i sportski menadžer i bivši košarkaš Goran Ristanović.

Pucnjava se dogodila kada je napadač maskiran fantomkom i naoružan automatskom puškom prišao stolu za kojim su sJedeli Rakonjac, Novaković (62) i Ristanović i sasuo rafal iz automata, a zatim ekspresno zbrisao automobilom marke alfa romeo u kome ga je čekao saradnik.

Čitaj još:   CRNOGORSKI POLITIČKI razotkrio DRITANA: „Prije četiri godine pozvao me da mu se pridružim…“ (foto i video)

Rakonjac je ranjen sa nekoliko hitaca, do kojih ga je jedan metak pogodio u vrat i on je prebačen na VMA gdJe je i preminuo 30 minuta poslIJe prijema.

SAM Rakonjac je kao član tzv. Arkanove grupe hapšen tokom policijske akcije “Sablja”. On je u Arkanovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi imao čin pukovnika.

Njegovo ime pominje se i u plavoj i u bIJeloj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije, a zvanično nikada nije osuđivan.

izvor Kurir.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši