IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Raste broj žrtava zemljotresa u Turskoj: Stradalo 22 ljudi, 1.030 povrijeđenih…

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) je saopćila da je nakon prvog zemljotresa na tom području zabilježeno još 12 zemljotresa iznad 4 stepena, te 274 manjih potresa…

ELEZAG: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 25. 01. 2020… 10: 51… Raste broj žrtava zemljotresa u Turskoj: Stradalo 22 ljudi, 1.030 povrijeđenih…

Najmanje 22 osoba su poginula u zemljotresu jačine 6,8 jedinica Rihtera koji je pogodio istok Turske. Strahuje se da je pod ruševinama 30 osoba. Podrhtavanje tla osetilo se i u susednoj Siriji, Libanu i Iranu…

Prema najnovijim informacijama, 22 osobe su poginule, a 1.030 je povrijeđena u zemljotresu jačine 6,8 stepeni po Richteru koji je u petak pogodio istočni turski grad Elazig, javlja Anadolu Agency (AA).

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) je saopćila da je nakon prvog zemljotresa na tom području zabilježeno još 12 zemljotresa iznad 4 stepena, te 274 manjih potresa.

Čitaj još:   ESTRADA U ŠOKU: Uhapšen pozati srpski ugostitelj u Beču, našli mu pet kg droge i oružje... (foto i video)

Prema podacima AFAD-a, u zemljotresu je poginulo 22 osoba, od kojih 17 u Elazigu i četiri u gradu Malatyi, dok je povrijeđeno 1.030 u Elazigu 654, Malatyi 226, Sanliurfi 50, Kahramanmarasu 37, Diyarbakiru 32, Adiyamanu 25 i Batmanu 6.

U gradu Elazigu i dalje traje akcija spašavanja ispod ruševina tri zgrade. U akcijama spašavanja u regiji učestvuje ukupno 1.167 spasilaca i 235 vozila.

Epicentar potresa je registriran u 20:55 sati po lokalnom vremenu, u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom. Zemljotres se osjetio i u okolnim gradovima Adana, Hatay i Osmaniye, te na području sjevernih dijelova Sirije i Iraka.

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši