Zašto je ZAOVA tri puta gora od SVEKRVE… Iz borbe sa njom teško se izlazi kao pobjednik!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kada se žene udaju, često razmišljaju da li će se i kako slagati sa svekrvom. To možda i ne treba da čudi s obzirom na gomilu predrasuda, ali i dokaza o lošem odnosu snahe i svekrve, ali jedna veoma važna figura iz muškarca rijetko kojoj mladi padne na pamet – muževljeva sestra.

Evo zašto je nekad teže slagati se sa zaovom nego sa svekrvom!

Jedno čileansko istraživanje u kojem je učestvovalo 600 ljudi, pokazalo je da se čak 56 odsto žena najlošije slaže sa muževljevom sestrom.

Naime, sestre često pokušavaju i nakon ženidbe brata da sačuvaju taj njihov “klan” nastao još u detinjstvu i autoritet koji imaju nad najbližim srodnikom.

“Kada odrastemo, braća i sestre postaju najjače figure u našim životima, zamjenjujući roditelje na toj “funkciji”. To je zato što realnost i današnjicu lakše dijelimo sa sličnom ili istom generacijom”, kaže psiholog Paula Sajez.

Čitaj još:   Vic dana Plavuša u zatvoru...

Osim tog “klana”, sestre imaju i druge motive za konflikte sa snajom, a najjači dolazi iz porodice i načina vaspitanja. Naime, ako je sestra uvjek bila uključena u bratovljev život, slobodno izražavala svoje mišljenje o njegovim odlukama, možda ih čak i donosila, njegovu ženidbu će videti kao gubitak autoriteta i biće neprijateljski nastrojena prema snaji.

Drugi razlog može da bude uobičajeno rivalstvo među braćom i sestrama, čak iako je ono nesvjesno. Ako sestra nije baš u nekim odnosima sa bratom duže vrijeme, ni snaja neće biti baš poželjna i prihvaćena. 

Prirodna veza braće i sestara igra važnu ulogu

Mnoge studije ukazale su na činjenicu da bebe stvaraju veoma jake veze sa braćom i sestrama, slične onima koje stvaraju sa majkom. Ta veza može da objasni potrebu sestre da zaštiti svog brata od “tamo neke snahe”, zbog čega će biti u stanju da joj nađe milion mana. Pozadina svega toga zapravo je strah da će se ta jaka veza sa bratom izgubiti zbog nove žene u njegovom životu.

Čitaj još:   Vic dana Mujo i patrola na putu...

izvor: Stil.kurir.rs

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});