IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ĐUKANOVIĆ PORUČIO: “Nije moguća VELIKA SRBIJA – moguća je samo VELIKA TRAGEDIJA”! (video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vjeruje da će biti dijaloga između premijera Duška Markovića i mitropolita SPC Amfilohija o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, i da tu nema drugog izbora, jer država neće pristati na ucjene.

U intervujuu za RTCG, u emisiji Teleskopija, predsjednik Crne Gore je poručio i da se vara onaj ko misli da će istrajnošću u organizaciji litija, državu natjerati na kapitulaciju.

Kazao je i da u ovom momentu Crna Gora stabilna država, koju štite nadležne institucije.

Đukanović je poručio i da SPC time što ne želi da se registruje, želi da se predstavi kao neko ko je iznad države i da pošalje poruku da je Crna Gora teokratska država.

“Tu dilemu mora svaki građanin sebi postaviti, dakle ko god se opredijelio da živi u ovoj zemlji, ko god ima potomstvo, ili planira da ima potomstvo mora razmišljati da li će tom potomstvu da ostavi srednjovjekovnu teokratsku srpsku državu Crnu Goru, ili ćemo da tom potomstvu ostavimo građansku državu, državu multietičke demokratije sa usvojenim evropskim sistemom vrijednosti, državu u kojoj će svi građani i sve vjerske zajednice imati ista prava i ravnopravan položaj”, naveo je Đukanović.

Čitaj još:   SUPER SAVJET, DA RIJEŠITE SE MUHA: Od ovoga, bježe kao lude! (foto)

Zakon nam je, kaže Đukanović, identifikovao tri linije udara.

“SPC se opire registraciji i obavezi da bude društveni subjekt koji će biti dio pravnog sistema Crne Gore. Njena centrala u Beogradu prihvatila tu obavezu u Srbiji, a u Crnoj Gori, SPC ne želi da se registruje jer tvrde da su stvarali Crnu Goru i da su stariji od Crne Gore”, jasan je Đukanović.

Tvrdi da je nepoznato da je crkva stvarala državu.

“SPC u CG pokušava da kreira presedan. Ovu državu nije stvarala SPC, već učinila sve što je u njenoj moći da ove države ne bude”, našpominje predsjednik Crne Gore.

Đukanović napominje kako SPC bi da da preuzme vlast kako bi u finalu i poništilu samu državu.

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more