TRAGEDIJA U SANDŽAKU KAKVA SE NE PAMTI: Đedo OMER pucao da odbrani unuka , pa ga USMRTIO

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

PLAV – Plavljanin Omer Huseinović (76) uhapšen je zbog sumnje da je u noći između srıjede i četvrtka ispred ugostiteljskog objekta Mehov han ubio unuka Rusmira Ruša Huseinovića i ranio Muhameda Cirkovića.

Prema saznanjima medija, djeda je pokušao da razdvoji mladiće koji su se svađali i pucao na Cirkovića, kojem je metak prošao kroz rame i pogodio unuka Huseinovića.

Ubijeni Rusmir Huseinović

Svađa je navodno počela u kafani, zbog konobarice. Jedan od sagovornika “Vijesti” iz vrha Uprave policije, kazao je da je Ciriković u lokalu “Mehov Han”, u kojem radi njegova djevojka, počeo da se raspravlja sa dvojicom sugrađana.

“U srijedu veče, oko 00,00 časova u Plavu u Ulici Dizderača ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo do upotrebe vatrenog oružja na štetu R.H. (29) iz Plava i M.C. (28) iz Plava. R.H. je podlegao povredama od posljedica ranjavanja dok je M.C. transportovan u Medicinski centar Berane. Preduzimajući aktivnost na rasvjetljavanju ovog događaja, policija je došla do sumnja da je Omer.H. (76) iz Plava počinio ova djela. Policijski službenici su pronašli i vatreno oružje marke CZ kalibra 7,65 mm za koji se sumnja da je predmet izvršenja krvičnih djela”, navode iz policije.

Čitaj još:   JEZIV ZLOČIN, POTRESA CRNU GORU: DJEČAK ZLOSTAVLJAN, PA UBIJEN?!!

Tragediju je snimila nadzorna kamera objekta ispred kojeg je došlo do tuče, a potom i pucnjave.

Iz policije su dodali da je o događaju obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji je naložio da se O.H. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo i krivično djelo ubistvo u pokušaju.

izvor: agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});