Novi Pazar – Porušena berbernica, vlasnik kaže da zna po čijem nalogu (Foto-video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Berbernica u Prvomajskoj ulici, u blizini Arap džamije, srušena je tokom noći, a njen vlasnik Ramiz Dugopoljac izjavio je radiju Sto plus da je porušena bagerom, po nalogu, kako tvrdi, čelnika Islamske zajednice u Srbiji.

On je kazao da je lokal porušen oko četiri sata ujutru, a da ga je o tome obavjestila policija i pozvala da hitno dođe.

“Od svoje 15. godine radim kao berberin, otac i deda su bili berberi, to nam je porodična tradicija, a meni jedini izvor prihoda. Gotovo 45 godina sam radio bez ikakvih problema, ali su u poslednje vrijeme počeli pritisci i prijetnje ljudi iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji da se iselim iz lokala. Sve to sam uredno prijavljivao policiji”, rekao je Dugopoljac.

On je istakao da je objekat u vlasništvu porodice Dugopoljac od 1970. godine, kada ga je kupio njegov otac, da se sada vodi na njega i da on redovno plaća porez i ostale dažbine.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Organizovano takmičenje u kvizu “Islamski bonton”... (foto)

Međutim, Dugopoljac dodaje da IZ u Srbiji pokušava da ospori vlasništvo nad tim lokalom i da je zbog toga pokrenut sudski postupak.

“U toku je postupak, dostavio sam sva neophodna dokumenta, ugovore, kojim se dokazuje da sam ja vlasnik lokala. Čekao sam da sud donese presudu, ali su oni očigledno znali da ne mogu pobjediti na sudu pa su riješili na ovaj način da otmu ono što je moj otac časno i pošteno kupio. Neću im to dozvoliti, ni ja, ni moja djeca, borićemo se”, poručio je Dugopoljac.

Predstavnici Islamske zajednice u Srbiji nisu želeli da daju izjave, a u telefonskom razgovoru su nam poručili da nisu ništa čuli o rušenju objekta, niti o optužbama porodice Dugopoljac.

Čitaj još:   SJENICA: POLICAJAC koji je je TUKAO TINEJDŽERE tvrdi da su mu SLUPALI KOLA, njihovi RODITELJI ogorčeni

Prema zvaničnim podacima Republičkog geodetskog zavoda, zemljište na kojem se nalazi porušeni objekat je u vlasništvu Islamska zajednice u Srbiji – muftijstva sandžačkog, dok je kao vlasnik objekta upisan Ramiz Dugopoljac.

Izvršen je uviđaj, a policija je obezbjedila prostor oko porušenog objekta.

izvor: Radio sto plus

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});