IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMERIKA, SRBIJI UVODI SANKCIJE: Stiglo uznemirujuće obavještenje IZ STEJT DEPARTMENTA… (foto)

NATO se oglasio o ruskom oržju u Srbiji, navodeći da nabavke u oblasti odbrane su nacionalna odluka i Srbija ima pravo izbora…

VAŠINGTON: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 25.02. 2020… 21: 45… AMERIKA, SRBIJI UVODI SANKCIJE: Stiglo uznemirujuće obavještenje IZ STEJT DEPARTMENTA…

Američki Stejt department pozvao je danas sve saveznike i partnere da odustanu od transakcija sa Rusijom koje bi mogle da dovedu do uvođenja sankcija. Sankcije bi bil uvedene po Zakonu o suprostavljanju američkim protivnicima kroz sankcije (CAATSA).

Tako je Stejt department odgovorio na pitanje Glasa Amerike šta misli o isporuci prvog dijela ruskog protivvaždušnog raketnog sistema “Pancir S-1” Srbiji.

– U razgovoru sa visokim vladinim zvaničnicima više puta smo izrazili zabrinutost zbog kupovine ruske vojne opreme od strane Srbije, uključujući i kupovinu sistema Pancir S-1 – naveo je portparol Stejt departmenta.

Iz Evropske unije je prethodno saopšteno da je za napredak na putu evrointegracija, “potrebno da Srbija usaglasi svoju spoljnu politiku sa spoljnom politikom Evropske unije, u skladu sa pregovaračkim okvirom”

Čitaj još:   ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Nagli pad temprerature, kiša i snijeg, sve do kada… (foto)

– Vlada Srbije je integraciju u Evropsku uniju označila kao strateški prioritet države. Očekujemo da se Srbija ponaša u skladu sa obavezama koje je preuzela – saopštio je Peter Stano, portparol visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost EU Žozepa Borelja.

Dogovor o kupovini ruskog raketnog sistema “Pancir S-1” Srbija i Rusija su postigle tokom zajedničke vojne vježbe “Slovensko bratstvo” održane oktobra 2019.

Podsjetimo, i NATO se u ponedeljak oglasio ruskom oržju u Srbiji, navodeći da nabavke u oblasti odbrane su nacionalna odluka i Srbija ima pravo izbora.

To je bio odgovor Alijanse na pitanje Radija slobodna Evropa o isporuci ruskog protivvazdušnog raketnog sistema “Pancir S-1”, koji je Srbija kupila na osnovu sporazuma iz 2019.

– Srbija ima pravo da slobodno bira svoje političke i bezbjednosne aranžmane. NATO i Srbija su bliski partneri i mi smo posvećeni jačanju našeg partnerstva sa Srbijom, uz puno poštovanje njene politike neutralnosti – navodi u saopštenju NATO...

izvor agencije AP

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more