PRAĆENI MJESECIMA, PALI U VENECUELI: Imena, uhapšenih u zaplijeni više od 5,7 tona kokaina… (foto i video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

GUARENA (Venecuela): Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak… 27.02. 2020… 00: 05… PRAĆENI MJESECIMA, PALI U VENECUELI: Imena, uhapšenih u zaplijeni više od 5,7 tona kokaina…

Četverica crnogorskih državljana uhapšeni su u akciji policije u kojoj je zaplijenjeno više od 5,7 tona kokaina. Na brodu “Aresa” uhapšeni su Kotorani Vasko Radonjić (50), Nikola Markić (29), Mihajilo Đorđević (58) i Cetinjanin Dragoljub Živković (67).

Akciju hapšenja u vodama Venecuele na brodu “Aresa” inicirala je crnogorska policija, koja je više mjeseci pratila kriminalnu grupu. Brod na kome je zaplenjeno više od tone kokaina plovio je pod zastavom Kameruna.

Španski mediji prenose da je isplovio početkom februara iz Surinama, “svraćao” u luku Guaranao u Venecueli i zaputio se ka solunskoj luci.

Brod je presretnut u međunarodnim vodama, a nakon što je međunarodni tim policajaca pronašao kokain, uhapšeno je sedam osoba, među kojima je i kapetan broda.

Čitaj još:   Sašu Popovića, okupirali carinici na hrvatskoj granici

Na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci i fotografije hapšenja krijumčara, među kojima su i Crnogorci. Na fotografijama se vidi kako policija vadi zapakovanu drogu, dok luku nadlijeću avioni.

“Postupajući po informacijama koje je Uprava policije Crne Gore uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu „Aresa“ za sada zaplijenjeno više od jedne tone kokaina.

Brod “Aressa” je lociran i opsereviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain “ubačen” na “Aressu” Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres koji je i dalje u toku”, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšeni crnogorski državljani su, kako navode iz policije, bili članovi posade. Sumnja se, dodaju iz policije, da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi.

“Crnogorska policija u dužem vremenskom periodu kroz konkretnu i operativnu razmenu podataka sa partnerskim službama, vođenjem zajedničkih istraga, postiže značajne rezultate.

Zaplena kokaina u Arubi je rezultat konkretne saradnje Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Republike Srbije, Kraljevine Holandije i partnerskim službama drugih zemalja “, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Čitaj još:   AKO NISTE PROBAJTE Adana kebab... (foto)

izvor Vijesti.me

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});