IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Eksplozija iznad Hrvatske i Sloveniji:'Sve se treslo'… (foto i video)

Evo šta je izgorilo iznad Hrvatske pri ulasku u atmosferu, ostao je veliki trag dima, a dijelovi su se raspršili prema Zagrebu i granici sa Slovenijom…

ZAGREB / LJUBLJANA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, nedelja… 01: 03. 2020… 17. 21…  Eksplozija iznad Hrvatske i Sloveniji:'Sve se treslo'… (foto i video)

Možemo vam potvrditi da je nešto palo na granici Hrvatske i Slovenije, ali nije avion, rekli su nam iz službe 112, nakon što smo ih nazvali i pokušali saznati kakva se to tutnjava osjetila na području Zagreba u petak prijepodne i imaju li informaciju o padu objekta na granici Hrvatske i Slovenije, što nam je javio čitatelj.

Prvo se mislilo da su za tutnjavu koja se osjetila u Zagrebu krivi MIG-ovi koji su probili zvučni zid, jer proteklih dana to je i najavilo Ministarstvo obrane. No čini se da tutnjava nije bila probijanje zvučnog zida, već ulazak meteora u atmosferu. Iako je moguće i da su MIG-ovi probili zvučni zid i da je u tom trenutku meteor izgorio prilikom ulaska u atmosferu.

Čitaj još:   SANDŽAK: Poništeni parlamentarni izbori na 13 biračkih mjesta... (foto)

Procijenjena veličina ukazuje na jedan i po metar, a putanja kretanja da je pao u Sloveniji, navedeno je u izvještaju koordinatora Hrvatske meteorske mreže Damira Šegona.

Prema višegodišnjem iskustvu, dodao je Šegon, ovako brzi meteori ne ostaju krupniji meteoriti već sav materijal “izgori” u atmosferi.

– Moguće je međutim da sitniji komadi veličine do desetak grama prežive eksploziju, te se rasprsnu na širem području – piše u izvještaju.

Šegon je istakao da će, ukoliko dođu do dodatnih informacija, napraviti precizniju analizu u saradnji sa slovenačkim kolegama, prenose hrvatski mediji.

Meteor je eksplodirao a njegov pad vidio se i iz Zagreba, a čulo se kao grmljavina.

izvor index.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more