IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Nogometni savez BiH od UEFA- e traži odgađanje utakmice sa Sjevernom Irskom… (foto)

BiH je zvanično uputilo dopis UEFA-i, u kojem traži da se odgodi utakmica baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. između selekcija BiH i Sjeverne Irske…

SARAJEVO: Svijet, Sport, Fudbal, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 12. 03. 2020… 11: 23…  SARAJEVO: Nogometni savez BiH od UEFA- e traži odgađanje utakmice sa Sjevernom Irskom… (foto)

Kao što su printani mediji najavili u srijedu rukovodstvo Fudbalskog / Nogometnog saveza BiH je danas zvanično uputilo dopis UEFA-i, u kojem traži da se odgodi utakmica baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. između selekcija BiH i Sjeverne Irske, koja se prema kalendaru takmičenja treba odigrati 26. marta u Zenici.

U dopisu je, između ostalog, navedeno da situacija u vezi sa širenjem koronavirusa u našoj zemlji ima tendenciju da postane mnogo ozbiljnija te da su relevantne institucije na državnom nivou već poduzele odgovarajuće mjere.

Čitaj još:   UŽAS- NOVA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U BIH: Sudar dva kamiona, dijelovi razbacani po drumu... (foto)

Te mjere obuhvataju zabranu javnih okupljanja, održavanja sportskih događaja, kao i zabranu ulaska u zemlju za građane Italije, Njemačke, Francuske, Španije, Irana, Južne Koreje i Kine.

“NS BiH dalje obavještava UEFA-u da svi državljani BiH koji dolaze iz navedenih područja moraju biti u obaveznom 14-dnevnom karantinu, kao i u samoizolaciji ako dolaze iz drugih područja u kojima se pojavio COVID19...

To znači da većina naših igrača ne bi mogla igrati utakmicu play-offa te NS BiH moli da se još jednom razmotre svi rizici koji bi nastali u slučaju odigravanja ovog susreta”, saopćeno je iz NS BiH.

U dopisu se na kraju naglašava da je Savez u stalnom kontaktu s odgovarajućim državnim institucijama te da su sve aktivnosti NS BiH u skladu s preporukama i odlukama ovih institucija…

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more