IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Naučnici otkrili: KOJA Krvna grupa je najviše podložna zarazi koronavirusa… (foto)

Da bi došli do ovih podataka, naučnici su analizirali krv 3.700 građana koji nisu zaraženi koronavirusom…

ISTANBUL: Regija, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 17. 03. 2020… 13: 26… Naučnici otkrili: KOJA Krvna grupa je najviše podložna zarazi koronavirusa… (foto)

Ljudi sa krvnom grupom A (II) najviše su podložni zarazi koronavirusom, dok su oni sa nultom krvnom grupom najotporniji, rezultat je istraživanja grupe kineskih naučnika koje je objavljeno na sajtu medRxiv.

Kineski naučnici pregledali su podatke 2.000 pacijenata iz bolnica u Vuhanu i Šenženu, uključujući više od 200 smrtonosnih slučajeva.

Prema njihovim podacima, među stanovnicima Vuhana njih 34 odsto ima krvnu grupu 0, 32 odsto tip A (II), 25 odsto B (III) i 9 odsto AB (IV).

Da bi došli do ovih podataka, naučnici su analizirali krv 3.700 građana Vuhana koji nisu zaraženi koronavirusom.

Čitaj još:   Zlato za NOVI PAZAR od Saide Bukvić iz Budimpešte...

S druge strane, najviše zaraženih stanovnika Vuhana (38 odsto) je onih sa A krvnom grupom, dok je 26,4 oboljelih sa B krvnom grupom, a 25,8 odsto ima nultu krvnu grupu. Najmanje pacijenata, deset odsto, jesu oni sa AB krvnom grupom.

Prema tome, kaže se u istraživanju, najugroženiji su oni sa krvnom grupom A, dok je među onima sa nultom grupom srazmerno najmanje oboljelih od virusa COVID-19.

Da bi provjerili svoju teoriju, oni su uradili kontrolno istraživanje na 398 dodatnih pacijenata iz Vuhana i Šenžena i dobili isti rezultat…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more