IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Državni sekretar dr. Mirsad Đerlek: SUTRA POČINJE VAKCINACIJA u Novom Pazaru… (foto i video)

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr. Mirsad Đerlek podsjetio je to i da je vakcinacija počela prvo u Beogradu i Novom Sadu, danas u Kragujevci i Nišu, a od sutra i u Novom Pazaru…

NOVI PAZAR: Sandžak, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, subota, 26.12…2020…10:11…Državni sekretar dr. Mirsad Đerlek: SUTRA POČINJE VAKCINACIJA u Novom Pazaru… (foto)

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr. Mirsad Đerlek najavio je da sutra počeće s prvim vakcinacija u Gerontološkom centru u Novom Pazaru.

Kako je on rekao u izjavi za RTV Novi Pazar, ovaj grad je peti u Srbiji gdje su stigle vakcine. Vrlo brzo biće vakcinisani i zdravstveni radnici, a čim stignu i vakcine iz Rusije i Kine biće dostupne i svim građanima Novog Pazara.

“Započeli smo proces imunizacije u Srbiji i to je veliki uspjeh koji je ostvarila država”, ocijenio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr. Mirsad Đerlek u izjavi za RTV Novi Pazar.

On je podsjetio da je vakcinacija počela prvo u Beogradu i Novom Sadu, danas u Kragujevci i Nišu, a od sutra i u Novom Pazaru.

“Sada zaista imamo aduta da kažemo da ćemo se ozbiljno uhvatiti u koštac sa Covid-19 i da imamo velike šanse da se u što skorije vrijeme vratimo normalnom životu i pobedimo koronu”, rekao je Đerlek.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 2. februar 2020. godine...

On je kazao da je Novi Pazar peti grad u kojem se obavlja imunizacija i istakao da želi da Novi Pazar bude peti grad u svakom smislu: ekonomskom, političkom i infrastrukturnom.

Građanima Novog Pazara i cijele Srbije Đerlek je poručio da se masovno odazovu vakcinaciji.

“Vakcina je jedini spas u ovoj teškoj borbi u kojoj svakodnevno gubimo živote. To je jedan izuzetno težak posao, ali sam siguran da će Nacionalni koordinacioni tim, koji je sastavljen od eminentnih stručnjaka i institucija iz cele Srbije, uspeti da odgovori ovom teškom zadatku i da ćemo uspeti da vakcinišemo oko tri miliona građana”, kazao je Đerlek.

Izvor RTV Novi Pazar

NUKLERANI KOFER, ORUŽJE SUDNJEG DANA: Tramp neće da ga preda BAJDENU, šta će biti sa svijetom!? (foto i video)

Odlazeći predsjednik SAD Donald Tramp neće biti danas na inauguraciji Read more

Čitaj još:   SARAJEVO: Danis Tanović, uvedite obavezno nošenje maski ili ćete odgovarati za ubistvo vlastitog naroda... (foto)