ANKARA: Turska obustavlja avio linije s još 46 država… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Među zemljama s kojima je Turska obustavila letove su Njemačka, Belgija, Velika Britanija, Kina, Francuska, Italija i Mađarska, kao i zemlje regije Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Slovenija…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 21. 03. 2020… 18: 31… ANKARA: Turska obustavlja avio linije s još 46 država… (foto)

ZVANIČNO Republika Turska od danas će zabraniti avionske letove ka još 46 država, uključujući i nekoliko zemalja regije, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo transporta i infrastrukture Turske saopćilo je da će zabrana na snagu stupiti danas u 17 sati po lokalnom vremenu, a da je odluka donesena u okviru mjera borbe protiv širenja potencijalno smrtonosnog koronavirusa.

Turska će, sa današnjih 46, tako zatvoriti avionske linije sa ukupno 68 država u svijetu.

Čitaj još:   Nova ambasadorica BiH u Srbiji Aida Smajić: Rješavati, otvorena pitanja sa Beogradom... (foto)

Rusija, Katar i Libija su zatvorile letove ka Turskoj, pa će od danas Turska imati prekid aviolinija sa ukupno 71 državom.

Među zemljama s kojima je Turska obustavila letove su Njemačka, Belgija, Velika Britanija, Kina, Francuska, Italija i Mađarska, kao i zemlje regije Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Slovenija.

izvor agencije AA

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});