KAKO NAJEFIKASNIJE UBITI KORONAVIRUS: Dvije stvari neutralizirat će ga za manje od minute… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Najnovija znanstvena istraživanja o životnom vijeku koronavirusa izvan tijela zaražene osobe, a koja prenose vrlo ozbiljni svjetski mediji poput britanskog BBC- ja, potvrdila su da koronavirus vrlo lako možete pokupiti dirajući kontaminirane površine…

ISTANBUL: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 21. 03. 2020… 08: 01… KAKO NAJEFIKASNIJE UBITI KORONAVIRUS: Dvije stvari neutralizirat će ga za manje od minute… (foto)

Znanstvenici su izračunali i koliko dugo koronavirus može preživjeti na raznim površinama, odnosno različitim materijalima.

Dok na aluminijskim površinama koronavirus može živjeti samo nekoliko sati, slično kao i na hirurškim rukavicama, virus se puno bolje drži na materijalima od drva (do četiri dana), na plastičnim površinama poput boca sokova ili vode može izdržati dva do tri dana, a otprilike jednako toliko može izdržati i na površinama presvučenim nehrđajućim čelikom.

Na kartonskoj ambalaži virus preživljava do 24 sata.

Čitaj još:   ONA ima NAJSKUPLJE tijelo na planeti, žene joj zavide na mnogo čemu... (foto)

U pravu ste ako i u svojem domu izbjegavate golim dlanom otvarati vrata, osim ako slučajno nemate kvake presvučene bakrom – taj je metal, naime, efikasan ubojica koronavirusa – rješava ga se u roku od samo četiri sata.

Očekivano, znanstvene studije potvrdile su da su izbjeljivač i alkohol (koncentracije iznad 60 posto) vrlo učinkovito sredstvo za dezinfekciju kontaminiranih površina – ta sredstva ubijaju koronavirus u roku kraćem od jedne minute.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});