Zanimljivosti

LIJEK U KUĆI: Biljke koje TJERAJU VIRUSE i ČISTE VAZDUH, trebalo bi da ih imate u sobama… (foto)

Ovo su po nama najbolji pročišćivači vazduha…

ISTANBUL: Regija, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 22. 03. 2020… 21: 31… LIJEK U KUĆI: Biljke koje TJERAJU VIRUSE i ČISTE VAZDUH, trebalo bi da ih imate u sobama… (foto)

DAKLE Ukoliko ste se ikada našli u prostoriji u kojoj se nalaze biljke, sigurno ste primjeili koliko je vazduh čistiji i svježiji. Pojedine biljke imaju moć da otjeraju sve viruse i bakterije koje se nalaze u prostorijama.

MI VAM IH PREDLAŽEMO JER SU One poželjne u prostorijama u kojima se nalazite, a naročito u ovom periodu. Pojedine vrste imaju mogućnost da pročišćavaju vazduh, ali priča se tu ne završava, jer njihovo dejstvo može biti i dosta konkretnije- kućne biljke mogu da vas štite od virusa, što je i te kako korisna informacija.

SAMA Tajna je u povišenoj vlažnosti vazduha, kojoj ove biljke doprinose, a koja zapravo uništava viruse i bakterije kojima smo okruženi.

UZ NAŠ PREDLOG SAMO Njihovo prisustvo životni prostor čini zdravijim, a imunitet jačim.

Istraživanje je pokazlo da kada vlažnost vazduha pređe 40%, u stanju je da se zaraza znatno redukuje. Osim što imaju zdravstvenu ulogu, one su i estetski perfekne i dosta su lijepe, pa će oplemeniti svaki prostor.

Evo o koje 3 vrste se radi:

Potos i Filadendron

Potos je poznat po tome da je izuzetan prečišćivač vazduha, da ubija duhan i mirsis cigareta, isparenja, štetne materije, i najbolje je da ga držite u kuhinji ili dnevnom boravku.

Filadendron je naročito popularan kada su sobne biljke u pitanju, a i sjajan za vlažnost vazduha, pa bi i njega trebalo da imate u kolekciji.

Monstera

Monstera je popularna sobna biljka, koja je vrlo lagana za održavanje. Najbolje je da je držite na sjenovitim mjestima koji nisu direktno izloženi suncu, i to u prostoriji gdje najviše boravite. Njena moć uklanjanja virusa je jako velika.

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Klanjana dženaza bh. heroini HALIDI Bojadži: Pripadnici AGRESORIH snaga, GRANATOM ubili joj dvojicu MALOLJETNIH SINOVA… (foto, video)

Klanjana je dženaza bh. heroini Halidi Bojadži, koja je preminula prije nekoliko dana u 73.…

7 minuta ago

TRAGEDIJA RASTUŽILA BIH: Dječak krenuo na utakmicu, poginuo u saobraćajnoj nesreći…

U derventskom naselju Živinice jutros je došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula…

16 minuta ago

Mandatar MILOŠ Vučević tri sata obrazlagao ekspoze, poručio poslaniku Jovanoviću: Da danas imamo, izlaz na more lakše bi se borili za Kosovo, vi ste predali Crnu Goru… (foto, video)

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević obratio se poslaniku Milošu Jovanoviću, Novi DSS, koji je spočitao srpskoj…

4 sata ago

DANILO Marunović: IDEJA SE NE MOŽE UHAPSITI! (foto)

Ne želim više nijednom da čujem "analizu" kako se ova zemlja uvijek iz pepela rađala,…

5 sati ago

NIKOLA Đurašković: MILOŠE Vučeviću, želja će te biti! (foto)

Đurašković je komentarisao izjavu mandatara za sastav Vlade Srbije Miloša Vučevića u kojoj je pomenuo…

6 sati ago

ADNAN Čirgić: Reakreditacija FCJK izuzetno važna, GORAN Danilović nije uspio da dovrši što je započela VESNA Bratić… (foto)

Nakon dobijene reakreditacije, ne očekujemo da će se za to vrijeme pritisci na FCJK obustaviti,…

6 sati ago

This website uses cookies.