IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODLAZE VELIKANI: Prestalo da kuca srce legendarni FK Sarajevo Vahidinu Musemiću… (foto, video)

Legenda FK Sarajeva i bivši reprezentativac Jugoslavije na Bolji svijet preselio u 77. godini životu…

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, petak, 30. VI. 2022… 10: 58… ODLAZE VELIKANI: Prestalo da kuca srce legendarni FK Sarajevo Vahidinu Musemiću… (foto, video)

Za Sarajevo je odigrao 300 utakmica i postigao 300 golova!

Legenda bh. fudbala, Sarajeva i bivši reprezentativac Jugoslavije, Vahidin Musemić, preselio je na Ahiret u 77. godini.

Iako je zbog teške povrede karijeru morao završiti ranije nego što je to bilo ko očekivao, Musemić je stekao status legende u klubu iz Titove 38b.

Iako je zbog teške povrede karijeru morao završiti ranije nego što je to bilo ko očekivao, Musemić je stekao status legende u klubu iz Titove 38b.

Musemić je rođen u Janji 29. oktobra 1946. godine, a karijeru je počeo na “Koševu”, gdje je nastupao u periodu od 1965. do 1974. Nakon toga dvije godine nosio je dres francuske Nice. Legendarni napadač nastupajući u “bordo” dresu isticao se golovima, zbog čega je u to vrijeme nastupao i za reprezentaciju bivše države, sa kojom je 1958. godine osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Čitaj još:   SELFI: Pjesnika koji je ljubio mrtvog AMFILOHIJA završio u bolnici zaražen koronom... (foto)

Za Sarajevo je odigrao 300 utakmica i postigao 300 golova! U dresu reprezentacije Jugoslavije debitovao je 6. aprila 1968. u Marseju protiv Francuske 1:1, bio je strijelac gola za Jugoslaviju. U dresu reprezentacije odigrao je 18 utakmica. Dvije godine igrao je u ekipi Nice iz Francuske. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu 1968. godine.

Od Musemića se oprostio njegov bivši klub, Sarajevo.

“Spenser sa ‘Koševa’ bio je primjer kako se bori za grb na dresu tokom igračke karijere, i kako se odnosi prema svom klubu nakon završetka iste. Njegova ljubav prema FK Sarajevo svakim danom bila je sve veća, strast kada govori o svom klubu vidjela se u očima prilikom svakog razgovora, i sa njom je ‘inficirao’ cijelu svoju porodicu. Ime Vahidina Musemića zauvijek će ostati upisano zlatnim slovima u istoriju našeg kluba i grada. Neka mu je rahmet i vječna slava”,saopštili su iz Sarajeva.

BONUS VIDEO: Intervju: Vahidin Musemić

Čitaj još:   Stefanović: Ljajić nije kriminalac

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more