IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA VELIKA: Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Crnoj Gori… (foto)

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković izjavio je da je riječ o muškarcu iz Herceg Novog starom 65 godina koji je sinoć poslije ponoći primljen sa hroničnim oboljenjem pluća…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 23. 03. 2020… 10: 31… TUGA VELIKA: Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Crnoj Gori… (foto)

Prvi smrtni slučaj od korona virusa registrovan je u Crnoj Gori…

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković izjavio je da je riječ o muškarcu iz Herceg Novog starom 65 godina koji je sinoć poslije ponoći primljen sa hroničnim oboljenjem pluća.

“Uzorak brisa je uzet nakon dolaska pacijenta u Klinički centar, a analize su potvrdile da je pacijent imao COVID-19. Ovaj građanin je u prvoj polovini ovog mjeseca boravio u Srbiji”, kazao je Eraković.

U Crnoj Gori je ukupno 21 osoba inficirana novim koronavirusom, dok se pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom nalazi 5.565 osoba.

Čitaj još:   CRNA GORA: Ulaskom u NATO, ispunila najvažniji državni cilj...

Direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša kazao je da je „do ovog trenutka je u Crnoj Gori registrovano obolijevanje 22 osobe od COVIDA 19. Jedna osoba je danas preminula. Bris, odnosno uzorak od ove osobe je uzet jutros prije njene smrti i danas je utvrđeno da je ona preminula od Covida 19. Ovo ukazuje da se epidemija širi i pokazuje ružnije lice nego što je samo širenje a to je da od ove bolesti se umire. Zbog svega ovoga, molim i ponovo podsjećam da treba poštovati sve propisane mjere i sve naredbe u cilju da se zaštitimo od ove bolesti.“

izvor agencije