ANKARA: Sedam osoba umrlo od posljedica zaraze korona virusom u Turskoj… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U zadnja 24 sata obavljena su 3.952 testiranja i potvrđena 343 nova slučaja zaraze…

ANKARA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda, 25.03. 2020… 08: 07…ANKARA: Sedam osoba umrlo od posljedica zaraze korona virusom u Turskoj… (foto)

Ministar zdravstva Republike Turske Fahrettin Koca potvrdio je još sedam smrtnih slučajeva u toj zemlji uzrokovanih novim tipom korona virusa, javlja Anadolu Agency (AA).

“Koliko ljudi? Svaki dan se to pitanje postavlja u 195 zemalja. Iako imamo gubitaka, nije kasno za Tursku. Mjere mogu spriječiti rast. U posljednja 24 sata je testirano 3.952 ljudi, 343 su nova slučaja. Izgubili smo sedam ljudi.

Jedan od njih je imao hroničnu opstruktivnu bolest pluća. Šest ih je bilo u poodmaklim godinama. Jaki smo onoliko koliko i poduzete mjere”, napisao je Koca na društvenoj mreži.

Čitaj još:   Vic dana Plavuša voli da peca ribe...

U Turskoj su od posljedica zaraze novim tipom korona virusa umrle 44 osobe, a zaražene su 1.872.

Novi tip korona virusa u decembru 2019. izbio je u kineskom gradu Wuhanu, a ubrzo se proširio na više od 169 zemalja i regiona. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je pandemiju.

Podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins”, pokazuju kako je novim tipom korona virusa u svijetu zaraženo više od 407.400 ljudi, a umrlo najmanje 18.200. Podaci pokazuju i kako se oporavilo više od 103.300 ljudi.

izvor agencije AA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});