IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Obavijest za bh. studente koji su se zatekli u inostranstvu… (foto)

Studenti koji su krizu zbog pandemije korona virusa dočekali u inostranstvu, u sklopu studentske razmjene, i ne mogu se vratiti u BiH, treba da se jave na…

ISTANBUL:Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda… 25. 03. 2020… 12: 28… SARAJEVO: Obavijest za bh. studente koji su se zatekli u inostranstvu… (foto)

Upravni odbor Fondacije za mobilnost studenata i nastavnika Federacije BiH obavještava sve studente koji su krizu zbog pandemije korona virusa dočekali u inostranstvu, u sklopu studentske razmjene, i ne mogu se vratiti u Bosnu i Hercegovinu, da se jave na email: info@mobilnost.ba, prenosi regionalni portal ibalkan.net

Prijava treba da sadrži ime i prezime studenta, naziv matičnog univerziteta, kao i univerziteta u kome se obavlja studentska razmjena, program mobilnosti i predviđeno vrijeme trajanja mobilnosti.

Nakon što prikupi sve prijave studenata fondacija će, u skladu sa finansijskim mogućnostima, donijeti odluku za pomoć bh. studentima.

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu izjavio je danas da je u tu zemlju zbog pandemije korona virusa sinoć vraćen 2.721 student iz osam zemalja…

Čitaj još:   ZAŠTO VUČIĆ SUZE RONI ???

“Turski konzulati rade 24 sata dnevno i sedam dana u sedmici kako bi odgovorili na sve upite naših državljana u inozemstvu“, poručio je Cavusoglu.

U Turskoj su do sada korona virusom zaražene 1.872 osobe, a od posljedica zaraze umrlo je 44 oboljelih. To su podaci koje je potvrdilo Ministarstvo zdravstva te zemlje.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je globalnu pandemiju COVID-19 jer se virus proširio u 170 država i teritorija.

U svijetu je korona virusom zaraženo više od 424.000 ljudi, a od posljedica zaraze umrlo je više od 18.900 oboljelih. Izliječeno je nešto više od 109.000 oboljelih…

izvor iBalkan.net

Dnevni horoskop za 14. jun 2021. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

CETINJE: Sjutra antifašistička šetnja “Svi smo mi Ljubo”… (foto)

Okupljanje u 19 sati na Dvorskom trgu... CETINJE: Crna Gora, Read more