IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Obavijest za bh. studente koji su se zatekli u inostranstvu… (foto)

Studenti koji su krizu zbog pandemije korona virusa dočekali u inostranstvu, u sklopu studentske razmjene, i ne mogu se vratiti u BiH, treba da se jave na…

ISTANBUL:Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda… 25. 03. 2020… 12: 28… SARAJEVO: Obavijest za bh. studente koji su se zatekli u inostranstvu… (foto)

Upravni odbor Fondacije za mobilnost studenata i nastavnika Federacije BiH obavještava sve studente koji su krizu zbog pandemije korona virusa dočekali u inostranstvu, u sklopu studentske razmjene, i ne mogu se vratiti u Bosnu i Hercegovinu, da se jave na email: info@mobilnost.ba, prenosi regionalni portal ibalkan.net

Prijava treba da sadrži ime i prezime studenta, naziv matičnog univerziteta, kao i univerziteta u kome se obavlja studentska razmjena, program mobilnosti i predviđeno vrijeme trajanja mobilnosti.

Nakon što prikupi sve prijave studenata fondacija će, u skladu sa finansijskim mogućnostima, donijeti odluku za pomoć bh. studentima.

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu izjavio je danas da je u tu zemlju zbog pandemije korona virusa sinoć vraćen 2.721 student iz osam zemalja…

Čitaj još:   NAPAD NA DŽAMIJU: Najmanje 16 ljudi POGINULO ima i RANJENIH!

“Turski konzulati rade 24 sata dnevno i sedam dana u sedmici kako bi odgovorili na sve upite naših državljana u inozemstvu“, poručio je Cavusoglu.

U Turskoj su do sada korona virusom zaražene 1.872 osobe, a od posljedica zaraze umrlo je 44 oboljelih. To su podaci koje je potvrdilo Ministarstvo zdravstva te zemlje.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je globalnu pandemiju COVID-19 jer se virus proširio u 170 država i teritorija.

U svijetu je korona virusom zaraženo više od 424.000 ljudi, a od posljedica zaraze umrlo je više od 18.900 oboljelih. Izliječeno je nešto više od 109.000 oboljelih…

izvor iBalkan.net

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more

POSLIJE OTKAZIVANJA GOSTOPRIMSTVA: Draško Stanivuković danas ipak u Mostaru… (foto)

Gradonačelnik Banja Luke je nakon povlačenja pozivnice odgovorio Organizacijskom odboru Read more

SPAJIĆ PROGOVORIO NA JAPANSKOM: Crnoj Gori važne investicije… (foto i video)

Milojko Spajić je u delegaciji predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića prilikom Read more