IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAMP NERVOZAN ZBOG KORONE I KINE: Prestaćemo da vas finansiramo… (foto)

Predsjednik SAD je napisao tvit koji AFP ocjenjuje kao “posebno oštar” zaprijetio je da će suspendovati svoje učešće u finansiranju Svjetske zdravstvene organizacije (SZO)…

VAŠINGTON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 08. 04. 2020… 10: 51…  TRAMP NERVOZAN ZBOG KORONE I KINE: Prestaćemo da vas finansiramo… (foto)

Donald Tramp zaprijetio je da će SAD suspendovati svoje učešće u finansiranju Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), optužujući je da nije dobro reagovala na pandemiju korona virusa kao i da je SZO , po njegovom mišljenju, previše naklonjena Kini, javlja AFP.

“Suspendovaćemo uplate suma namenjenih SZO” , izjavio je Tramp tokom redovnog dnevnog obraćanja štampi iz Bijele kuće. Nekoliko minuta kasnije on je , kako kaže AFP, “napravio korak unazad” tvrdeći da on samo želi da prouči takvu mogućnost.

“Ne kažem da ću to uraditi , ali ćemo prostudirati takvu mogućnost. Sve (u ponašanju SZO) je veoma povoljno za Kinu, izjavio je Tramp ne precizirajući šta pod tim misli.

Predhodno jutro predsjednik SAD je napisao tvit koji AFP ocjenjuje kao “posebno oštar” u odnosu na SZO.

Čitaj još:   SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD NOVOG PAZARA: Jedno lice TEŠKO povrijeđeno... (foto)

“Svjetska zdravstvena organizacija se stvarno ukopala. Čudnovato, obilno finansirana od strane SAD, ona je veoma okrenuta ka Kini. Sa velikom pažnjom ćemo proučiti ovo pitanje”pisao je u utorak ujutro predsjednik SAD na svom tviter nalogu...

izvor AFP

Dnevni horoskop za 19. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more