PANDEMIJA U EX- YU: Broj zaraženih premašio 7.000, umrlo više od 200 ljudi…(mapa)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini danas iznosi 841…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 09. 04. 2020… 13: 31… PANDEMIJA U EX-YU: Broj zaraženih premašio 7.000, umrlo više od 200 ljudi…(mapa)

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom zaražena je 7.071 osoba, što su 92 osobe više nego sinoć u 20.00 sati. Ukupno su od zaraze na prostoru ex-Yu umrle 202 osobe.

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini danas iznosi 841, što je 38 slučajeva više nego sinoć u 20.00 sati. U međuvremenu, preminula je još jedna osoba. U Banjoj Luci preminuo je 72-godišnji muškarac koji je bio zaražen koronavirusom. Ukupan broj umrlih u BiH sada iznosi 35.

Sloveniji je danas zaraženo 1.128 osoba, što je 33 nova slučaja u odnosu na jučer. Ukupan broj umrlih iznosi 43, odnosno 3 više slučaja nego jučer.

Čitaj još:   VATROGASCI NA TERENU, EKSPLOZIJA I POŽAR U HIDROELEKTRANI: Više radnika povređeno, troje zarobljenih...

Srbija danas ima potvrđenih 2.666 slučajeva zaraze koronavirusom i taj broj je nepromijenjen u odnosu na jučer. Preminulo je 65 osoba, a na respiratorima se nalazi 112 osoba.

Hrvatska je danas zabilježila još jedan smrtni slučaj povezan sa zarazom, čime se ukupan broj mrtvih povećao na 19. Zaražene su 1.343 osobe.

Crnoj Gori nova tri slučaja zaraze i ukupan broj zaraženih sada iznosi 252. Dvije osobe su preminule. Kako je na Twitteru naveo Institut za javno zdravlje Crne Gore, nvooboljeli su iz Podgorice. Dva su kontakti ranije potvrđenih slučajeva dok se kod jednog porijeklo infekcije istražuje.

Na Kosovu je do sada od posljedica koronavirusa preminulo šest ljudi, odnosno jedan smrtni slučaj više nego jučer. U srpskim sredinama na Kosovu do sada je oboljelo 33 ljudi. Ukupno su na Kosovu zaražene 224 osobe, odnosno 18 osoba više nego jučer.

Čitaj još:   ALBANCI S KOSOVA,NA JUGU SRBIJE: Kupuju nekretnine, Srbi im prodaju sve i cilj im je Beograd... (foto)

Sjeverna Makedonija ima 617 potvrđenih slučajeva zaraze i to je nepromijenjen broj u odnosu na jučer. Preminula je još jedna osoba, čime se ukupan broj umrlih povećao na 29. Na teritoriji čitave zemlje produžen je policijski sat.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

izvor (SB)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});