ANKARA: Turska pomogla 34 države u borbi protiv COVID-19, nastavit će pružati pomoć i dalje… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Presjednik Republike Turske, naglasio je kako je njegova zemlja u okviru globalne solidarnosti i podrške zemljama pogođenihm koronavirusom, dosad poslala medicinsku pomoć u najmanje 34 zemlje svijeta…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak… 13. 04. 2020… 20: 21… ANKARA: Turska pomogla 34 države u borbi protiv COVID-19, nastavit će pružati pomoć i dalje… (foto)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je ostvaren značajan napredak u kontroli epidemije, te poručio: “Truska je, zahvaljujući mjerama koje je poduzela, jedna od prvih zemalja koja je uspjela staviti epidemiju pod kontrolu”

Predsjednik Republike Turske Erdogan potom je kako je njegova zemlja dosad pomogla 34 zemlje u borbi protiv koronavirusa, te kako će solidarnost i podrška Turske drugim zemljama biti nastavljena, javlja Anadolu Agency (AA).

Čitaj još:   NEVJEROVATNO, OVA DIJETA TRAJE SAMO 3 SATA: Možete da jedete BAŠ SVE...

Erdogan se obratio nakon sastanka turskog kabineta, a glavna tema bila je borba protiv novog tipa koronavirusa COVID-19.

Izjavio je da je ostvaren značajan napredak u kontroli epidemije, te poručio: “Truska je, zahvaljujući mjerama koje je poduzela, jedna od prvih zemalja koja je uspjela staviti epidemiju pod kontrolu”.

Naglasio je kako je njegova zemlja u okviru globalne solidarnosti i podrške zemljama pogođenihm koronavirusom, dosad poslala medicinsku pomoć u najmanje 34 zemlje svijeta.

“U narednim danima ćemo nastaviti pružati podršku”. podvukao je Erdogan.

U vezi se odlukom u ovodjenju policijskog sata tokom vikenda u 31 turskom gradu, Erdogan je potvrdio da će ova odluka važiti i za sljedeći vikend...

ibalkan.net

Čitaj još:   Zbog pandemije neće biti zajedničkih iftara i teravih- namaza u džamijama... (foto)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});