IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJI SAČEKUŠE: ČULO SE SAMO “NEMOJ” A ONDA POTEKLA KRV

Nemanja P. (24) teško je ranjen juče ujutro u klasičnoj mafijaškoj sačekuši ispred njegove kuće u beogradskom naselju Banovo brdo.

Prema nezvaničnim saznanjima , pucnjava se dogodila oko 7.30 u Ulici kraljice Katarine.

– Napadač je nosio kačket kako bi sakrio lice od kamera sa video-nadzora u toj ulici. Kad je video Nemanju kako izlazi iz kuće sa kesom za smeće u ruci, pozvao ga je po imenu, a zatim zapucao. Prvi hitac je Nemanju pogodio u stomak, a on je tada, iako teško ranjen, bacio kesu i pokušao da pobegne. Napadač ga je, međutim, brzo sustigao i upucao ga još u kuk i u nogu. Zatim je utrčao u “pežo”, u kom ga je sačekao saučesnik, i pobjegao je u pravcu Žarkova – ispričao je naš izvor.

Komšije su čule pucnje i krike i odmah su pozvale Hitnu pomoć i policiju. Ljekari su zatekli izrešetanog mladića kako leži u lokvi na trotoaru, pa su mu pružili prvu pomoć i odvezli ga u Urgentni centar.

– Sve vrijeme je bio svjestan i odmah je prebačen na odeljenje reanimacije, gdje mu je stanje stabilizovano. Odbio je bilo kakav razgovor o napadu iako je gotovo sigurno da zna ko je pokušao da ga ubije – dodaje naš sagovornik.

Čitaj još:   Čas historije Jusuf Nurkića Netanyahu: U BiH se dogodio genocid, ne podržavamo ubijanja nevinih... (foto)

U policiji pretpostavljaju da iza ovog napada stoje neki neraščišćeni računi u kriminalnim poslovima i da je riječ o opomeni.

– Ranjeni mladić ima dosije u policiji zbog nasilničkog ponašanja. Njegov brat je takođe poznat policiji zbog više krivičnih djela i nekoliko puta je hapšen, kao i njihov otac. Istraga će utvrditi s kim je Nemanja kontaktirao prije napada i da li se sa nekim sukobio u poslednje vrijeme – kaže naš izvor.

Komšije kažu da poslije pucnjave nisu smjele da izađu iz dvorišta.

– Čuo sam pucnje i kad je neko viknuo, vjerovatno Nemanja: “Nemoj bre!” Malo zatim su se začule i policijske sirene – priča komšija i dodaje da dobro poznaje Nemanju i njegovu porodicu:

– Ja nikada nisam imao problema sa njima, ali bije ih glas da su problematični. Nemanjin otac je dugo radio kao taksista, ali ne vozi već godinama. Hoda uz pomoć štake zbog neke povrede i ne trezni se. Po cio dan je pijan. Ranije je pravio probleme, tukao se, a priča se i da je bio u zatvoru. Nemanja je u suštini dobar momak, ali ulica ga je uzela pod svoje – kazao je komšija.

Inače, ovo je prva mafijaška sačekuša u Srbiji od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji prije tačno mjesec dana. U tom periodu stopa kriminala opala je za više od 50 odsto.

izvor: agencije

Čitaj još:   TRAGEDIJA: Autobus u provaliji, poginulo 14 ljudi, 19 povređenih... (foto i video)
SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

NUDIMO VAM REŠENJE: Kako da se rashladite ako i nemate klimu…

NUDIMO NEKE Od savjeta kako da  preživite pakleno ili džehemensko Read more