IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pretežno sunčano i toplo vrijeme za vikend… (foto)

U Sarajevu sutra pretežno sunčano i toplo, vjetar će biti slab, zapadni i jugozapadni…

SARAJEVO: BiH, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, Četvrtak… 16. 04. 2020… 14: 51… Pretežno sunčano i toplo vrijeme za vikend… (foto)

Period do 28.04. U noći sa ponedjeljka na utorak pristiže hladan front sa sjeverozapada i donosi kratkotrajnu promjenu vremenskih prilika.

U većem dijelu zemlje preovladavat će oblačno sa kišom, snijeg je moguć na planinama, dok je na zapadu i jugozapadu Bosne uz kišu moguća i susnježica.

Od 15. do 18. aprila prognozira se stabilnije vrijeme bez padavina, a od 19. aprila do kraja prognoznog perioda izgledne su promjenljive vremenske prilike uz padavine i niže vrijednosti temperatura zraka.

U Regiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo, dok je samo ujutru po kotlinama i duž rečnih tokova ponegdje moguća kratkotrajna magla, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZBiH).

Vjetar će biti slab, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od tri do deset, a najviša dnevna od 22 do 26 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   VIC DANA: Sreli se u HERCEGOVINI "lopov" i "pijanac", a kad im je krenula priča o kafani– haos i nevjerica… (foto)

petak, 17.04.2020.
Biometeorološka prognoza je povoljna. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Nešto izraženija naoblaka i mjestimična pojava magle u prijepodnevnim satima, izraženije u dijelu Bosne, kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati manje poteškoće. Tokom dana će sa porastom temperature biti ugodnije.  

U Sarajevu će sutra biti pretežno sunčano i toplo. Vjetar će biti slab, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura biće oko deset, a najviša dnevna oko 25 stepeni Celzijusa.

U regiji juga Evrope i na Balkanu će se za dane vikenda zadržati toplo, uglavnom sunčano.

U nedelju poslije podne i uveče na sjeveru, tokom noći i u ostalim krajevima predviđa se naoblačenje ponegdje sa kišom, padom temperature i pojačanim sjevernim vetrom.

Od ponedeljka će biti promenljivo oblačno, uglavnom suho i svježe sa temperaturom malo ispod ili oko prosječnih vrijednosti.

U Sarajevu se predviđa slično vreme u istom periodu…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more