IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pretežno sunčano i toplo vrijeme za vikend… (foto)

U Sarajevu sutra pretežno sunčano i toplo, vjetar će biti slab, zapadni i jugozapadni…

SARAJEVO: BiH, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, Četvrtak… 16. 04. 2020… 14: 51… Pretežno sunčano i toplo vrijeme za vikend… (foto)

Period do 28.04. U noći sa ponedjeljka na utorak pristiže hladan front sa sjeverozapada i donosi kratkotrajnu promjenu vremenskih prilika.

U većem dijelu zemlje preovladavat će oblačno sa kišom, snijeg je moguć na planinama, dok je na zapadu i jugozapadu Bosne uz kišu moguća i susnježica.

Od 15. do 18. aprila prognozira se stabilnije vrijeme bez padavina, a od 19. aprila do kraja prognoznog perioda izgledne su promjenljive vremenske prilike uz padavine i niže vrijednosti temperatura zraka.

U Regiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo, dok je samo ujutru po kotlinama i duž rečnih tokova ponegdje moguća kratkotrajna magla, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZBiH).

Vjetar će biti slab, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od tri do deset, a najviša dnevna od 22 do 26 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   "Trla baba lan", šta će biti sa SRBIMA koji su palili AMBASADE po Beogradu...

petak, 17.04.2020.
Biometeorološka prognoza je povoljna. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Nešto izraženija naoblaka i mjestimična pojava magle u prijepodnevnim satima, izraženije u dijelu Bosne, kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati manje poteškoće. Tokom dana će sa porastom temperature biti ugodnije.  

U Sarajevu će sutra biti pretežno sunčano i toplo. Vjetar će biti slab, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura biće oko deset, a najviša dnevna oko 25 stepeni Celzijusa.

U regiji juga Evrope i na Balkanu će se za dane vikenda zadržati toplo, uglavnom sunčano.

U nedelju poslije podne i uveče na sjeveru, tokom noći i u ostalim krajevima predviđa se naoblačenje ponegdje sa kišom, padom temperature i pojačanim sjevernim vetrom.

Od ponedeljka će biti promenljivo oblačno, uglavnom suho i svježe sa temperaturom malo ispod ili oko prosječnih vrijednosti.

U Sarajevu se predviđa slično vreme u istom periodu…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more