IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Tužan dan: Do sada preminulo 12 bijelih mantila, Korona ubila još DVA DOKTORA iz… (foto)

Do sada u Srbiji umrlo 12 ljekara…

NOVI SAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak… 20. 04. 2020… 14: 01…  Tužan dan: Do sada preminulo 12 bijelih mantila, Korona ubila još DVA DOKTORA iz… (foto)

Sindikat ljekara i farmaceuta Srbije objavio je da je još dvoje ljekara preminulo od korona virusa, Aleksandra Šljuka i Stanislav Ostojić.

Oboje su bili doktori stomatologije iz Novog Sada.

Sindikat je pozvao sve ljekare u našoj zemlji da u ponedeljak, 20. aprila u 10 sati, minutom ćutanja, odaju počast preminulim kolegama.

Novosadski stomatolog Stanislav Ostojić, inače je, zubar protiv kojeg je pokrajinska vlast najavila krivičnu prijavu jer je navodno radio zaražen. On je preminuo u Kliničkom centru Vojvodine (KCV).

Ostojić je bolovao i od sarkoidoze pluća, a borio za život još od 21. marta, od kada se nalazio na respiratoru.

On se, kako smo već objavili, uredno javljao ljekarima, za šta njegova supruga posjeduje svu dokumentaciju, kao dokaz da nije ignorisao simptome. 

Čitaj još:   HAMDIJA ABDIĆ TIGAR ŽESTOKO UZVRATIO: "Premijeru, ako je i od Vas, previše je, zna se ko sam ja i šta sam..." (foto)
Objava

Radio je u jednoj privatnoj ordinaciji. Iza sebe je ostavio troje djece i suprugu. 

Preminulo 12 belih mantila… 

Do sada je u Srbiji preminulo 12 ljekara, navodi sindikat. Obolelo je više od 600.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 324 slučaja korona virusa, a preminulo je pet osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Do 15 časova u nedelju registrovano je ukupno 6.318 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izvještaja testirani su uzorci 2.673 osobe od kojih je 324 pozitivno. Hospitalizovano je 3.900 pacijenata. Na respiratoru je ukupno 120 pacijenata. Preminulo je još pet osoba, četiri osobe su ženskog i jedna osoba muškog pola.

Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 122. Do sada je testirana ukupno 38.701 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja. Ukupan broj izliječenih građana je 753, saopštilo je Ministarstvo zdravlja…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more