IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Glasine o smrti Kim Džong Una izazvale PANIKU: Ispražnjeni tržni centri, poremećen saobraćaj… (foto)

Helikopteri lete nisko nad Pjongjangom a željeznički saobraćaj unutar Sjeverne Koreje i preko granice na sjeveru Kine je poremećen…

PJONGJANG: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak…  27.04: 2020… 13: 18… Glasine o smrti Kim Džong Una izazvale PANIKU: Ispražnjeni tržni centri, poremećen saobraćaj… (foto)

Glasine da je lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un preminuo izazvale su paniku potrošača u toj zemlji koji su, u strahu od građanskog rata ili nemira u slučaju njegove smrti, ovih dana praznili rafove prodavnica.

Najosnovnijih potrepština u radnjama u prestonici Pjongjangu više nema, vlada nestašica luksuzne robe poput alkohola i elektronike, a prvo je ponestalo uvoznih artikala, piše “Vašington post”…

Helikopteri lete nisko nad Pjongjangom, rekli su izvori za “Vašington post”, a železnički saobraćaj unutar Sjeverne Koreje i preko granice na sjeveru Kine je poremećen.

Do svega je došlo nakon glasina da je veliki vođa preminuo poslije operacije srca- u državnim medijima nije bilo vijesti o njemu od 11. aprila, a navodno je operisan narednog dana.

Čitaj još:   DRAMA NE PRESTAJE- Prije nego što je napustila PORODIČNU kuću, izbila SVAĐA između Harisa Džinovića i Meline? (foto, video)

Prema nekim ranijim izvještajima, on se poslije operacije nalazi u vegetativnom stanju, dok je, prema drugim, mrtav.

Ako se pokaže da je sa Kimom sve u redu, teško da će to biti prvi put da su izvještaji o smrti sjevernokorejskog lidera bili znatno preuveličeni.

Japanske i južnokorejske novine više puta su “ubijale” njegovog djeda, Kim Il Sunga i njegovog oca, Kim Džong Ila tokom godina prije nego što je bilo koji čovek zaista umro.

I sam Kim Džong Un je 2014. godine bio prerano proglašen mrtvim, nakon što ga šest nedelja nije bilo u javnosti.

Međutim, prema navodima državnih medija, Kim je navodno danas i juče uputio posebne izraze zahvalnosti građevinskim radnicima angažovanim na velikim projektima.

Kako je prenio “Skaj njuz”, Mun Čang- in, glavni savjetnik južnokorejskog predsjednika Mun Džej- ina, jedan je od onih koji tvrde da je Kim živ…

izvor Skaj njuz

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more