BiH

SREBRENICA: Ramazan u doba koronavirusa, iftari starijim osobama… (foto)

Date okolnosti odlučile su da poste i ovaj ramazan, a pomoć su pružili i u Islamskoj zajednici Srebrenica, kao i brojnim pojedincima…

SREBRENICA: BIH, Regija, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 29.02.2020… 11: 36…  SREBRENICA: Ramazan u doba koronavirusa, iftari starijim osobama… (foto)

MFS EMMAUS i ove godine vrši podjelu iftara za socijalno osjetljive kategorije stanovništva koje su bez obzira na date okolnosti odlučile da poste i ovaj ramazan, a pomoć su pružili i u Islamskoj zajednici Srebrenica, kao i brojni pojedinci…

Zbog pandemije koronavirusa ovog ramazana u Srebrenici se ne organizuju zajednički iftari i druženja.

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica i džemata u Srebrenici od početka ramazana svaki dan se pripremi određen broj iftara i dostavi starijim osobama koje žive same u ovom gradu.

U razgovoru za printane i zvučne medije Damir efendija Peštalić kaže da se svaki dan pripremi 15 iftara koji budu dostavljeni osobama u gradu Srebrenici, a cilj je da se akcija proširi na još nekoliko džemata na području opštine Srebrenica.

“Mi smo prošle godine imali mnogo zajedničkih iftara u Srebrenici koji su bili prekrasni, lijepi. Te iftare su uglavnom finansirali ljudi koji žive van domovine Bosne i Hercegovine. Mi smo to organizovali ovdje u Srebrenici, i to su bili jako lijepi iftari, imali su svoju simboliku….

Ove godine zbog specifičnosti situacije u kojoj se nalazimo, pandemije i vanrednog stanja nismo bili u mogućnosti. Onda je naš efendija Ahmed došao na ideju da probamo putem društvenih mreža da pozovemo ljude da se uključe u akciju…

Mi imamo otprilike oko 15-ak osoba u gradu koje su same, starije osobe, njima je teže spremiti iftar”, kaže Damir efendija Peštalić.

Efendija Peštalić kaže da je cilj da stariji i osobe koje žive same znaju “da neko misli na njih, da je pripremanje i dostava iftara znak pažnje.”

izvor iBalkan.net I agencije aa

Srpski navijači divljali po Beču: “Nož, žica, Srebrenica”, sukobi s policijom…

Tokom utakmice reprezentacija Srbije i Švajcarske na Svjetskom prvenstvu u Read more

TEBI, “GOSPOĐO” EVROPO!

Obraćam ti se sa “ gospođo “ , jer su Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 5. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan se…

38 minuta ago

ĆAMIL Duraković objavio snimak sa SNSD- ovog skupa: Čulo se “OJ ĆAMILE NISI VIŠE GLAVNI, POBIJEDIO NAROD PRAVOSLAVNI’… (foto, video)

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković objavio je snimak o kojem je ranije govorio da…

2 sata ago

SVI ANALITIČARI SLOŽNI: “Zahvaljujući” ALEKSANDRU Vučiću u svijetu se govori SAMO, o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

O rezoluciji, čiji su formalni predlagatelji bili Njemačka i Ruanda, a među više od 20…

3 sata ago

DANILO Kalezić: Crna Gora kao evropski Kurdistan… (foto)

Novo napuštanje, odnosno izdaja Crne Gore, od strane zapadnih saveznika neoprostiv je zločin. Ishod je…

9 sati ago

Dragan BURSAĆ: Rezoluciju o Srebrenici, trebalo davno donijeti– i to na inicijativu Srbije… (foto)

Ovu Rezoluciju je trebalo davno donijeti i to na inicijativu Srbije, koja bi tražila oprost…

10 sati ago

This website uses cookies.