IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kim Jong- un nije ni bio operisan niti podvrgnut medicinskim tretmanima… (foto)

Zvaničnik ureda južnokorejskog predsjednika opovrgnuo spekulacije o zdravstvenim problemima sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una…

SEUL: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 03.05.2020… 17: 26… Kim Jong- un nije ni bio operisan niti podvrgnut medicinskim tretmanima… (foto)

Vlasti Južne Koreje tvrde da sjevernokorejski lider Kim Jong-un uopće nije podvrgavan medicinskim tretmanima, uključujući kardiooperativni zahvat o kojem su pisali brojni svjetski mediji…

Južnokorejska novinska agencija Yonhap jučer je saopćila da je Kim prisustvovao otvaranju fabrike za proizvodnju gnojiva u Souchonu, u provinciji Južni Phyongan, što je bilo njegovo prvo pojavljivanje u javnosti još od 11. aprila.

Kim je svečanosti prisustvovao u društvu visokih sjevernokorejskih zvaničnika, uključujući i njegovu mlađu sestru Kim Yo-jong.

Pozivajući se na neimenovane izvore, nekoliko medijskih kuća objavilo je kako je Kim Jong-un podvrgnut zahtjevnoj kardiološkoj operaciji, a neki mediji su objavili i da je umro.

Neimenovani visoki zvaničnik Plave kuće, odnosno ureda južnokorejskog predsjednika, u Seulu je danas kazao da Kim Jong-un uopće nije operiran niti je podvrgavan bilo kakvim medicinskim tretmanima proteklih sedmica.

Čitaj još:   KO BI SE OVOME NADAO: Danas oblačno s padavinama, u narednih nekoliko dana ide i... (foto)

I u jeku najvećih spekulacija o Kimovom zdravstvenom stanju, zvanični Seul je na bazi obavještajnih saznanja tvrdio da se u Pyongyangu ne dešava ništa neobično što bi ukazivalo da nešto nije uredu s vođom Sjeverne koreje.

Kim Jong-un je i 2014. godine na sličan način šest sedmica proveo van javnosti, a sjevernokorejske vlasti ni tada nisu komentirale okolnosti zbog kojih se to dogodilo...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more