IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Turska Superliga u fudbalu nastavlja se 12. juna… (foto)

Predsjednik Fudbalskog saveza rekao da će se utakmice turskih liga igrati bez prisustva publike…

ANKARA: Svijet, Sport, fudbal, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 06.05.2020… 15: 56…  ISTANBUL: Turska Superliga u fudbalu nastavlja se 12. juna… (foto)

Takmičenje u turskim fudbalskim ligama nastaviće se tokom ljeta 2020. godine, tačnije najjača Suprliga trebala bi ponovo početi 12. juna, objavio je danas Fudbalski savez Turske (TFF)…

“Za sada smo odlučili ponovo pokrenuti turske fudbalske lige, koje su ranije suspendovane zbog koronavirusa, poput Superlige, prve, druge, treće i amaterske lige u sedmici 12, 13. i 14. juna“, rekao je Nihat Ozdemir, predsjednik TFF-a, dodajući da su napravili mapu puta uzimajući u obzir sve uslove.

Kazao je da savez sada ima drugačije scenarije kako da se nosi s pandemijom koronavirusa, a da fudbalski akteri ne bi bili oštećeni.

Ozdemir je rekao da će se savez Ministarstvo zdravstva Turske obavijestiti da se utakmice igraju po novom utvrđenom rasporedu i dodao da će ministarstvo zajedno sa Turskim naučnim komitetom utvrditi uslove pod kojima je to moguće realizovati.

Naglasio je da će se utakmice turskih liga igrati bez prisustva publike. Ozdemir je istakao da je cilj da se u Turskoj završi fudbalska sezona 2019/20, uz podršku svih javnih službi.

Čitaj još:   ČETNIČKO DIVLJANJE U TREBINJU: Simpatizeri Dražine vojske traže da se maknu biste narodnih heroja

Predsjednik Fudbalske Federacije Turske (TFF) izrazio nadu da će fudbalska takmičenja završiti do kraja jula, te da će osvajači šampionskih pehara biti odlučeni na terenu. Kazao je i kako se nada da će Olimpijski stadion Ataturk u Istanbulu biti domaćin finala Lige šampiona augustu ove godine.

U martu je Izvršni odbor Evropske fudbalske federacije (UEFA) odgodilo tri evropska finala, uključujući i završni duel Lige šampiona, kao odgovor na globalnu pandemiju koronavirusa.

Finale Lige šampiona prvobitno je bilo zakazano za maj 2020. godine, ali su sva UEFA-ina takmičenja suspendovana.

Sportski događaji širom Turske suspendovani su 19. marta kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa, koji je odnio skoro 258.000 života širom svijeta.

Turski superligaši Fenerbahce, Galatasaraa, Besiktas i Trabzonspor najavili su da će ove sedmice nastaviti s treninzima.

izvor iBalkan.net / agencije AA

Dnevni horoskop za 27. novembar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more