IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ovako će izgledati svadbe iza korone virusa: Poslije “SUDBONOSNOG DA”, NEMA ČESTITANJA… (foto)

Svi oni koji su planirali svadbu za drugu polovinu maja, moraće da je pomjere za mjesec dana, kada će doći do ublažavanja mjera i po pitanju svadbenih veselja i drugih većih slavlja i okupljanja…

BEOGRAD: Regija, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 06.05.2020… 10: 56… Ovako će izgledati svadbe iza korone virusa: Poslije “SUDBONOSNOG DA”, NEMA ČESTITANJA… (foto)

Spisak od 500 zvanica krenite već sad da skraćujete i gledajte da ne prelazi 150. Samo mladenci, kumovi i matičar, sa svim zaštitnim maskama i rukavicama i uz propisanu udaljenost, tako izgledaju vjenčanja za vrijeme vanrednog stanja u regionu.

U glavnim gradovima ex.yu prostora za ovih gotovo mjesec i po dana, na ovaj način sklopljeno je više od stotinu brakova. Poslije vjenčanja u svadbenim salama pri opštinama, mladenci su sa kumovima išli na ručak pravo kući, jer ni restorani do prekjuče nisu radili.

RECIMO PRVO DA JE Iz Sekretarijata za upravu grada Beograda su nam kazali da se i svakodnevno već zakazana vjenčanja pomjeraju za druge termine na zahtjev mladenaca. A takva situacija nije samo u Beogradu, već u celoj regiji. Međutim, oni koji bi osim registracije u opštini da imaju i svadbeno veselje, najbolje da svoje “sudbonosno da” pomjere za drugu polovinu juna.

Čitaj još:   VELIKI PEH: Rafa NADAL se povukao sa WIMBLEDONA!!! (foto, video)

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović kaže da je stav većine epidemiologa da se u drugoj polovini juna dozvole i svadbena veselja.

– Oni koji su planirali svadbu za drugu polovinu maja, neka je odlože za mjesec dana. Ništa ne gube ni svatovi ni mladoženja ni mlada, a imaćemo daleko mirniju situaciji u junu, bar prema ovoj epidemiološkoj prognozi – navodi Tiodorović.

Oni koji uveliko prave spisak, nek se ne rasplinjuju. Epidemiolog Tiodorović kaže da ipak ne treba očekivati, bar ne u početku, da svadba ima više stotina gostiju.

Konsultovali smo jedan nudući mladi bračni par koji su iz Sandžaka a žive u prestonici SRBIJE odlučili da odlože vJenčanje:

– Venčanje je bilo zakazano za drugu polovinu marta u rodnom gradu, ali smo odlučili da ga pomjerimo za početak jula ili zakraj septembra tekuće godine. Zapravo nismo željeli da razdvajamo ceremoniju vjenčanja i svadbeno veselje, već da sve to bude istog dana. Biće to manja svadba, za oko 150 ljudi. Već smo rezervisali i restoran. Odlučili smo se da će se tad završiti godišnji odmori, a vjerovatno će se situacija i u drugim zemljama normalizovati kako bi nam stigli dragi gosti i iz inostranstva. U zavisnosti od mjera, tako ćemo se i ponašati. Ako bude sve u redu i dozvoljeno, izljubićemo se sa našim dragim gostima – navode budući mladenci…

izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more