IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Njemačka kancelarka Angela Merkel: Imam dokaze o ruskom hakovanja moje kancelarije… (foto)

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da ima “dokaze” o “skandaloznim” pokušajima ruskog hakovanja usmjerenog na njenu kancelariju.

BERLIN:Svijet, Crna Hronika, Ekonomija, Zanimljivosti, vijest, srijeda… 13.05.2020… 19: 15… Njemačka kancelarka Angela Merkel: Imam dokaze o ruskom hakovanja moje kancelarije… (foto)

Merkel ima dokaze o pokušaju ruskog hakovanja njene kancelarije: Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da ima “dokaze” o “skandaloznim” pokušajima ruskog hakovanja usmjerenog na njenu kancelariju.

Foto: Beta/AP

“Mogu iskreno da kažem da mi je zlo od toga. Svaki dan pokušavam da imam bolje odnose sa Rusijom a sa druge strane ima tako opipljivih dokaza da su ruske snage iza toga”, rekla je kancelarka u obraćanju poslanicima Bundestaga.

Govorila o sajber napadu koji je 2015. godine imao za metu istovremeno donji dom njemačkog parlamenta i njene kancelarije. Bundestag je 2015. bio žrtva sajber napada koji je pripisan ruskoj vojnoj obavještajnoj službi GRU.

Prema njemačkim medijima hakeri su paralelno sa tim sajber napadom na Bundestag došli do ličnih podataka na servisu poruka kancelarije njemačke kancelarke.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 19. januar 2021. godine

Merkel je rekla da su istražitelji identifikovali jednog osumnjičenog u tom slučaju.

“I dalje ostavljamo sebi pravo da preduzmemo mjere, uključujući i protiv Rusije”, rekla je kancelarka i nazvala to “skandaloznim” činom.

Radi se o “cijeloj strategiji” koju Rusija primenjuje, uključujući iskrivljavanje činjenica, nastavila je Merkel.

Ona je dodala da u tom kontekstu naravno da nije lako da se nastave pokušaji izgradnje boljih odnosa sa Moskvom.

Merkel je takođe pomenula ubistvo jednog Gruzijca čečenskog porijekla 2019. u Berlinu, u koje su umiješane ruske službe.

Taj slučaj je pokrenuo diplomatsku krizu između Njemačke i Rusije, dva člana ruske ambasade kojima je njemačka vlada zamjerila da ne sarađuju u istrazi i morali su da napuste njemačku teritoriju 4. decembra 2019.

Osumnjičeni ubica priveden je odmah poslije ubistva, ali, kako je dodala kancelarka, oni i dalje pokušavaju da pronađu njegove moguće saučesnike.

izvor CdM.me

Savez boraca NOR- a i antifašisti Crne Gore: Obilježeno 80 godina od Pljevaljske bitke… (foto, video)

Povodom osadmdesetogodišnjice Pljevaljske bitke, Opština Pljevlja u saradnji sa boračkim organizacijama Read more

BOŽANA Jelušić tvrdi: Za smjenu Vlade postoji konsenzus DPS- a i DF- a… (foto, video)

“Zbog ta dva najveća subjekta praktično nijedna manja politička partija Read more