Erdogan: Turska pružila novčanu podršku za blizu 10 miliona svojih građana… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Erdogan je kazao da će od 29. maja, džuma-namazom, sedmičnom molitvom petkom, džamije u Turskoj ponovo biti otvorene za vjernike…

ISTANBUL: Regija, Recepti, Zanimljivosti, vijest, ponedeljak… 18.05.2020… 20: 45… Erdogan: Turska pružila novčanu podršku za blizu 10 miliona svojih građana… (foto)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da njegova zemlja uspješno nastavlja borbu protiv epidemije koronavirusa, dodajući kako će se život u toj zemlji normalizovati u skladu s razvojem situacije, javlja Anadolu Agency (AA).

“Pokazali smo da smo s našim narodom i u ovim teškim danima, pružanjem novčane podrške od 11,5 milijardi lira za blizu 10 miliona građana u posljednja dva mjeseca”, kazao je Erdogan na konferenciji za medije održanoj nakon sastanka kabineta, dodajući da je osigurana i finansijska pomoć za 5,5 miliona građana s niskim primanjima.

“Programi podrške Republike Turske nisu kao kod nekih zemalja samo na papiru, nego se zapravo realiziraju u praksi”, rekao je turski predsjednik.

Čitaj još:   DARKO ŠARIĆ HITNO U BOLNICI: Institut "Dedinje" POD OPSADOM, specijalci sa dugim cijevima...

Erdogan je kazao da će od 29. maja, džuma-namazom, sedmičnom molitvom petkom, džamije u Turskoj ponovo biti otvorene za vjernike, a da će nova školska godina početi u septembru.

Izjavio je također da će od prvog do zadnjeg dana Bajrama u svih 81 turskih provincija na snazi biti određena ograničenja izlazaka na ulicu.

Istakao je i kako je jedini način da se okonča pandemija njeno rješavanje na globalnom nivou.

Naglasio je da Turska uprkos pandemiji nastavlja sa započetim projektima, dodajući da će ove sedmice biti otvorena i Gradska bolnica Bašakšehir.

“U četvrtak, zajedno s premijerom Japana gospodinom Shinzom Abeom, otvaramo cijelu Gradsku bolnicu Bašakšehir”, rekao je Erdogan.

Čitaj još:   PANIKA NA AERODROMU, 100 putnika se razboljelo, HITNO SMJEŠTENI U KARANTIN

Riječ je o velikom kompleksu koji se prostire na oko milijun metara kvadratnih s kapacitetom od 2.682 kreveta.

izvor agencije AA

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});