IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Erdogan: Turska pružila novčanu podršku za blizu 10 miliona svojih građana… (foto)

Erdogan je kazao da će od 29. maja, džuma-namazom, sedmičnom molitvom petkom, džamije u Turskoj ponovo biti otvorene za vjernike…

ISTANBUL: Regija, Recepti, Zanimljivosti, vijest, ponedeljak… 18.05.2020… 20: 45… Erdogan: Turska pružila novčanu podršku za blizu 10 miliona svojih građana… (foto)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da njegova zemlja uspješno nastavlja borbu protiv epidemije koronavirusa, dodajući kako će se život u toj zemlji normalizovati u skladu s razvojem situacije, javlja Anadolu Agency (AA).

“Pokazali smo da smo s našim narodom i u ovim teškim danima, pružanjem novčane podrške od 11,5 milijardi lira za blizu 10 miliona građana u posljednja dva mjeseca”, kazao je Erdogan na konferenciji za medije održanoj nakon sastanka kabineta, dodajući da je osigurana i finansijska pomoć za 5,5 miliona građana s niskim primanjima.

“Programi podrške Republike Turske nisu kao kod nekih zemalja samo na papiru, nego se zapravo realiziraju u praksi”, rekao je turski predsjednik.

Čitaj još:   SARAJEVO Ivanić: Tražićemo ponovno brojanje svih glasova...

Erdogan je kazao da će od 29. maja, džuma-namazom, sedmičnom molitvom petkom, džamije u Turskoj ponovo biti otvorene za vjernike, a da će nova školska godina početi u septembru.

Izjavio je također da će od prvog do zadnjeg dana Bajrama u svih 81 turskih provincija na snazi biti određena ograničenja izlazaka na ulicu.

Istakao je i kako je jedini način da se okonča pandemija njeno rješavanje na globalnom nivou.

Naglasio je da Turska uprkos pandemiji nastavlja sa započetim projektima, dodajući da će ove sedmice biti otvorena i Gradska bolnica Bašakšehir.

“U četvrtak, zajedno s premijerom Japana gospodinom Shinzom Abeom, otvaramo cijelu Gradsku bolnicu Bašakšehir”, rekao je Erdogan.

Riječ je o velikom kompleksu koji se prostire na oko milijun metara kvadratnih s kapacitetom od 2.682 kreveta.

izvor agencije AA

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more