Dr Darija KISIĆ: “Krizni štab o pooštravanju mjera zbog korone…” (foto i video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Preporuka Kriznog štaba je i da od petka ne bude potreban PCR test za ulazak u Srbiju, kako za državljane Srbije, tako i za državljanje drugih zemalja…

BEOGRAD: Srbija, Recepti, Zanimljivosti, vijest, utorak… 19.05.2020… 15: 45… Dr Darija KISIĆ: “Krizni štab o pooštravanju mjera zbog korone…” (foto i video)

Doktorka Darija Kisić Tepavčević saopštila je na konferenciji za medije da Krizni štab nije razmatrao pooštravanje mera jer epidemijski tok ide u željenom smjeru.

Preporuka Kriznog štaba je i da od petka ne bude potreban PCR test za ulazak u Srbiju, kako za državljane Srbije, tako i za državljanje drugih zemalja.

– U toku današnjeg dana procenat pozitivnosti bio 0,64 odsto što je najniže od kada se vrši aktivan nadzor nad korona virusom u Srbiji – izjavila je danas zamjenica direktora Insituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Ona je nakon sjednice Kriznog štaba u Palati Srbija, rekla da je u poslednja 24 sata testirano ukupno 5.298 osoba, od kojih su 34 pozitivne na korona virus.

Čitaj još:   NOVI HAOS: Korona virus u Italiji odnio 107 života, samo je u srijedu 28 umrlih... (foto)

– Poslednjih dana smo imali nešto veće brojeve oboljelih, ali to je isključivo zbog širenja infekcije unutar zatvorenih kolektiva, određenih radnih organizacija – rekla je Kisić.

Istakla je da poslednjih nedelja izuzetno povoljna epidemiološka situacija u svim djelovima Srbije, da su svi indikatori povoljni, da epidemijski tok ide u željenom pravcu i da se nije razmatralo o pooštravanju mjera.

Dr Darija Kisić je apelovala na sve građane da se pridržavaju ličnih mjera zaštite kojima će štititi i sebe i druge…

izvor Srbija Danas

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});