JESTE LI DOBILI 100 EURA: Kako podići novac dolaze različite sms poruke iz Banaka… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Neki su dobili poruku opširnije sadržine provjerite svakako…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak… 26. 05. 2020… 12: 31… JESTE LI DOBILI 100 EURA: Kako podići novac dolaze različite sms poruke iz Banaka… (foto)

Danas se nastavlja isplata novčane pomoći od 100 eura građanima koji su se prijavili onlajn putem ili telefonski. Juče je novac dobilo 500.000 građana i plan je da uplata ide na toliko računa svakodnevno.

U zavisnosti od banke i vrste tekućeg računa mnogi građani dobili su uobičajenu poruku o uplati. Istovremeno je bilo i onih koji su dobili poruku opširnije sadržine.

Poruka da je uplata izvršena

Mnogim građanima stigla je SMS poruka sledeće sadržine:

Priliv: 11.759,40 RSD. Datum: 2020.05.25, Vreme: 17:04:02, Opis: Covid 19 uplata…

Prijavljivanje i onlajn i telefonom, je vrlo jednostavno i traje manje od minuta, a građani prilikom prijave ostavljaju svoj jedinstveni matični broj (JMBG), broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun, na koji će im biti uplaćeno 100 eura.

Čitaj još:   EVO Kada kreću prve isplate 100 eura za punoljetne građane? (foto)

Ukoliko državljanin nema tekući račun, potrebno je da se pri podnošenju prijave izjasni u kojoj banci želi da mu se otvori jednokratni namjenski račun – ili da tu banku izabere sa spiska prilikom onlajn prijave, nakon čega će račun automatski biti otvoren, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen.

Jedno od važnih pitanja je i da li sredstva sa namenskog računa moraju da se podignu u gotovini na šalteru banke ili mogu direktno da se preusmjere na neka plaćanja.

“Sredstva sa namjenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namjenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva”, navodi se u zvaničnom objašnjenju...

izvor agencije

Čitaj još:   ANKARA: Blizu 90.000 ljudi se oporavilo od COVID- 19 u Turskoj...(foto)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});