IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dr KON O NAGLOM SKOKU ZARAŽENIH: Trostruko veći broj slučajeva, treba ispitati JEDNU STVAR… (foto i video)

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je večeras da je neophodno ispitati skok novozaraženih virusom Kovid- 19 i dodao da je danas zabilježen skoro trostruko veći broj novih slučajeva infekcije u odnosu na prethodni dan…

BEOGRAD: Srbija, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 03. 06. 2020… 21: 58… Dr KON O NAGLOM SKOKU ZARAŽENIH: Trostruko veći broj slučajeva, treba ispitati JEDNU STVAR… (foto i video)

– Svako to povećanje treba istražiti i vidjeti da li je virus ušao u kolektiv, pa djelovati vrlo snažno protivepidemijski – rekao je Kon.

Danas je potvrđeno 69 novih slučajeva infekcije, a Kon navodi da u Beogradu nije bilo drastičnog povećanja broja novozaraženih, te da ih je danas u prestonici otkriveno njih 18, od kojih su šest kontakti, a ostalo pojedinačni slučajevi.

Dr Kon je podsjetio da je potrebno imati zaštitnu masku kod sebe i naglasio da je značajno da se ona stavlja prilikom kontakta i izrazio očekivanja da će se ovaj “skok” sa brojem oboljelih koji se danas dogodio, polako smirivati.

Čitaj još:   Dr KON IZDAO NOVO UPOZORENJE: Ovo nije dobro, može da nam se desi velika stvar! (foto i video)

– Mislim da će ovo polako da se smiruje, ali jednostavno svako mora da počne da razmišlja o sopstvenoj zaštiti – rekao je Kon.korona virus…

Istakao je da je izuzetno važno da osoba koja ima bilo kakve tegobe ne treba da ulazi u kolektiv, ukazujući da smo mi navikli da radimo sa kijavicama i respiratornim smetnjama i podvukao da je u trenutnoj situaciji takvo ponašanje neprihvatljivo.

Na pitanje o održavanju dječjih ekskurzija, Kon navodi da je veći rizik nego da se ne ide, ali dodaje da je procjenjeno da je mali rizik za njihovo sprovođenje, uz naglasak da je potrebno ispoštovati sve mjere zaštite.

Poručio je da posedujemo sistem i u slučaju da se tokom čitavog ljeta pojavljuju pojedinačni slučajevi, te da će u petak biti sastanak Kriznog štaba i najavio da će uslijediti značajno popuštanje mjera...

izvor SD.rs

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   Radoš Ljušić univerzitetski profesor: Upoređuje stare Crnogorce sa stokom, tvrdi da je Crna Gora vjekovni neprijatelj Srbije! (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more