IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Situacija se komplikuje 11 novoobolelih od COVID- 19… (foto i video)

Prema riječima portparolke ZZJZ doktorke Majde Iković, ovo najveći broj novoobolelih od ukidanja vanrednog stanja

NOVI PAZAR: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 04. 06. 2020… 09: 58… NOVI PAZAR: Situacija se komplikuje 11 novoobolelih od COVID- 19… (foto i video)

Prema poslednjem izvještaju u Novom Pazaru je danas registrovano jedanaest novoobolelih od korona virusa, od čega je 10 smješteno u privremenu Kovid bolnicu, a jedan pacijent je prevezen u kragujevački Klinički centar.

Od ukidanja vanrednog stanja ovo je najveći broj novozaraženih virusom Covid-19, izjavila je za RTV NP portparolka Zavoda za javno zdravlje doktorka Majda Iković.

U poslednja 24 sata na korona virus testirana je 101 osoba, bolest Covid-19 potvrđena je kod njih 11.

Pozitivni pacijenti su sa teritorije Novog Pazara i Tutina.

U Novom Pazaru je osam zaraženih. Pet pacijenata su kontakti, jedno je sa težom kliničkom slikom sa infektivnog odjeljenja, dok su se druga dva pacijenta javila sa simptomima u kovid ambulatu. Ostale tri osobe su sa teritorije opštine Tutin.

S obzirom da je, prema riječima portparolke ZZJZ doktorke Majde Iković, ovo najveći broj novooboljelih od ukidanja vanrednog stanja, možemo zaključiti, da se epidemiološka situacija u Novom Pazaru, ponovo komplikuje.

Čitaj još:   SVETOSAVSKA DIKTATURA U CRNOJ GORI: Malo morgen...

Ono što je dovelo do novih zaraza, ističe doktorka Iković za RTV NP, jeste rezultat onoga što se dešavalo prije desetak dana, odnosno dana Bajrama, gdje građani i pored apela epidemiologa nisu poštovali socijalnu distancu, kao ni koristili maske ni druga sredstva za zaštitu i dezinfekciju.

Iz ZZJZ apeluju na građane da se još uvijek pridržavaju vanrednih mjera kako bi se u budućnosti zaustavilo širenje korona virusa…

izvor agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more