IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Situacija se komplikuje 11 novoobolelih od COVID- 19… (foto i video)

Prema riječima portparolke ZZJZ doktorke Majde Iković, ovo najveći broj novoobolelih od ukidanja vanrednog stanja

NOVI PAZAR: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 04. 06. 2020… 09: 58… NOVI PAZAR: Situacija se komplikuje 11 novoobolelih od COVID- 19… (foto i video)

Prema poslednjem izvještaju u Novom Pazaru je danas registrovano jedanaest novoobolelih od korona virusa, od čega je 10 smješteno u privremenu Kovid bolnicu, a jedan pacijent je prevezen u kragujevački Klinički centar.

Od ukidanja vanrednog stanja ovo je najveći broj novozaraženih virusom Covid-19, izjavila je za RTV NP portparolka Zavoda za javno zdravlje doktorka Majda Iković.

U poslednja 24 sata na korona virus testirana je 101 osoba, bolest Covid-19 potvrđena je kod njih 11.

Pozitivni pacijenti su sa teritorije Novog Pazara i Tutina.

U Novom Pazaru je osam zaraženih. Pet pacijenata su kontakti, jedno je sa težom kliničkom slikom sa infektivnog odjeljenja, dok su se druga dva pacijenta javila sa simptomima u kovid ambulatu. Ostale tri osobe su sa teritorije opštine Tutin.

S obzirom da je, prema riječima portparolke ZZJZ doktorke Majde Iković, ovo najveći broj novooboljelih od ukidanja vanrednog stanja, možemo zaključiti, da se epidemiološka situacija u Novom Pazaru, ponovo komplikuje.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: PET UMRLIH, sedam pacijenata na respiratorima... (foto)

Ono što je dovelo do novih zaraza, ističe doktorka Iković za RTV NP, jeste rezultat onoga što se dešavalo prije desetak dana, odnosno dana Bajrama, gdje građani i pored apela epidemiologa nisu poštovali socijalnu distancu, kao ni koristili maske ni druga sredstva za zaštitu i dezinfekciju.

Iz ZZJZ apeluju na građane da se još uvijek pridržavaju vanrednih mjera kako bi se u budućnosti zaustavilo širenje korona virusa…

izvor agencije