IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Pomoć Sarajeva u vrijeme pandemije značila je mnogo … (foto)

Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara uručio je poklon zahvalnosti u ime svih građana Sandžaka…

NOVI PAZAR: Sandžak. Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, petak… 12. 06. 2020… 10. 41…NOVI PAZAR: Pomoć Sarajeva u vrijeme pandemije značila je mnogo… (foto)

Vlada Kantona Sarajevo sredinom aprila i odluku davanju saglasnosti na sporazum o donaciji Gradu Novi Pazar u iznosu od 50.000 KM. Ova sredstva osigurana su za specijalnu bolnicu, koja se nalazila u objektu škole “Dva Heroja“, gdje su se liječili oboljeli od koronavirusa,

Ovim povodom Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara danas je uručio poklon zahvalnosti u ime svih građana srbijanskog grada.

“Premijer Mario Nenadić i članovi Vlade KS u najtežim trenucima za naše građane ponudili pomoć, koja nam je mnogo značila. Posebno, jer je u tom periodu i u Kantonu Sarajevo bilo na snazi stanje prirodne nesreće uzorkovane koronavirusom”, naglasio je Biševac.

Čitaj još:   ''VOLONTERI NP'' I DALJE POŽRTVOVANI: DONACIJE za Specijalnu bolnicu Novopazarska banja... (foto i video)

Prema riječima premijera, čast je što je imao priliku ugostiti gradonačelnika i njegove saradnike.

“Raduje me činjenica da Kanton Sarajevo može pomoći Novom Pazaru, a to je u vremenu kada smo se svi borili s pandemijom, bila i naša ljudska obaveza”, poručio je Nenadić.

Na sastanku su razgovarali i o unapređenju privredne, sportske, kulturne i turističke saradnje. Nenadić se odazvao pozivu gradonačelnika Biševca da posjeti Novi Pazar…

izvor iBalkan.net / agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more