IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Veliki preokret Fenera protiv Kajserispora… (foto i video)

U drugom susretu nastavka igranja u Turskoj Superligi poslije izbijanja oandemije koronavirusa Trabzonspor u gostima u Izmiru savladao Goztepe sa 3: 1…

ISTANBUL: Regija,Sport, fudbal, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, subota… 13. 06. 2020… 08. 41… ISTANBUL: Veliki preokret Fenera protiv Kajserispora… (foto i video)

Utakmicom Fenerbahce– Kayserispor u Istanbulu nastavljeno je takmičenje u Superligi Turske u fudbalu, nakon više tri mjeseca pošto uslijedila pauze zbog pandemije koronavirusa…

Nažalost zbog preventivnih mjera u cilju suzbijanja COVID- 19 publika nije mogla uživo svjedočiti sjajnoj utakmici i pravoj drami stadionu Ulker Areni te velikom preokretu “Fenera“ koji je na kraju slavio sa 2: 1.

Fudbaleri Kayserispora, koji su u duel 27. kola ušli sa posljednje pozicije ali su senzacionalno poveli sa 1:0 u 59. minuti pogotkom Bernarda Mensaha.

Gosti su iz srca Anadolije imali i vodstvo sve do 86. min, kad je Vedat Muriqi izjednačio iz penala.

Čitaj još:   Magija zalazka sunca na Bosforu megapolisa na dva kontinenta... (foto i video)

Samo dvije minute kasnije za potpuni preokret se pobrinuo i sam Luiz Gustavo prelijepim pogotkom udarcem sa oko 20 metara.

Vrijedi spomenuti da je Fenerbahce od 12. minute igrao sa igračem manje a jer je crveni karton dobio kapetam “modro- žutih” Ozan Tufan.

U drugom susretu Trabzonspor je u gostima savladao Goztepe sa 3:1 u centru Egeja u izmiru i odvojio se na vrhu tabele sa tri boda prednosti u odnosu na Istanbul Basaksehir, koji ima za sada i utakmicu manje.

Sportski događaji širom Turske bili su suspendovani od 19. marta kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa.

http://iBalkan.net

ISTANBUL: Putnički voz izletio iz šina, 24 stradalih i 124 povrijedjenih…

Kontinuirano raste broj osoba smrtno stradalih osobe i povrijeđenih u Read more

ISTANBUL: Priveden kontraverzni vođa kriminalne grupe Adnan Oktar…

Tursko državno tužilaštvo u Istanbulu vosi opsežnu istragu protiv kriminalne Read more