IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPET Karantin od 14 dana za one iz BiH, Srbije, Kosova i Makedonije ako dolaze u Hrvatsku… (foto i video)

Nakon ulaska u Hrvatsku bit će dužni boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu, odnosno drugom prostoru u vremenskom trajanju od 14 dana od dana ulaska u Hrvatsku…

ZAGREB: Regija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, srijeda 24. 06. 2020… 19: 23 … OPET Karantin od 14 dana za one iz BiH, Srbije, Kosova i Makedonije ako dolaze u Hrvatsku… (foto i video)

U Hrvatskoj je 22 novih pozitivnih osoba na koronavirus, a uvodi se obveza 14- dnevne samoizolacije osoba koje dolaze prvo iz BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova, danas objavio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na redovitoj konferenciji za medije

S 22 novozaraženih u posljednja 24 sata, ukupno u Hrvatskoj do sada 2.388 oboljelih, rečeno na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite a od strane Republike Hrvatske. Jučer je detektirano 30 novozaraženih osoba.

Grad Zagreb ima 11 zaraženih, Osječko- baranjska 4, dok i sve ostale županije imaju po jednog, dva ili nijednog zaraženog.

Do sada je ukupno testirano 73.738 osoba, od toga 6.454 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju nalazi se danas i 18 osoba na respiratoru nema pacijenata, izvijestila je Maja Grba Bujević, članica Stožera.

Ukupan broj preminulih proteklih se dana nije mijenjao i dalje iznosi 107, iz bolnice su otpuštena tri ozdravljena pacijenta.

Čitaj još:   ZATVORENA AMBASADA SRBIJE U UKRAJINI: Diplomate evakuisane iz KIEVA... (foto, video)

Aktivno oboljelih u Hrvatskoj je 139 osoba…

Šef Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović kazao je da kako Stožer aktivno prati stanje s koronavirusom, posebno u susjednim zemljama.

„Danas će biti donesena odluka o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza, odnosno utvrdit ali će se poseban režim ulaska u Hrvatsku za osobe koje dolaze iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije“, kazao je Božinović.

Druga odluka koju će danas donijeti Stožer odnosi na javni promet, po kojoj će svi zaposlenici i putnici u javnom prometu tijekom boravka u sredstvima javnog prijevoza nositi medicinske zaštitne maske ili neće imati pravo ulaska u sredstvo javnog prijevoza.

Ministar je istaknuo kako većina zaraženih osoba u proteklim danima u Hrvatsku došla iz smjera BiH, Srbije i Kosova kako i obje ove odluke stupaju na snagu danas od ponoći...

izvor agencije

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more