IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Novi Pazar: Medicinski radnici, ljekari i vozači saniteta na izmaku snage… (foto)

Bolnički kapaciteti su popunjeni, tako da se oni svi sa blažim simptomima puštaju na kućno liječenje…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, nedelja… 28. 06. 20 20… 18: 05… Novi Pazar: Medicinski radnici, ljekari i vozači saniteta su na izmaku snage… (foto)

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru dr. Meho Mahmutović saopštio je javnosti da je veliki broj ljekara i medicinskog osoblja sada zaraženo virusom Covid-19.

Zbog složene situacije u Novi Pazar stigao koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, grudni hirurg prof.dr Slobodan Milisavljević sa timom stručnjaka iz Kragujevca.

”Ovo je već druga ekipa ljekara iz Kragujevca koja za poslednjih nedelju dana dolazi u Novi Pazar”, rekao je direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović.

Bolnički kapaciteti su popunjeni, tako da se oni sa blažim simptomima puštaju na kućno liječenje.

”Mi imamo u zadnjih nekoliko dana ponovo skok novooboljelih, tako da posebno na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Kasnije sve analize pokazaće uzrok. U većini bolnica kapaciteti su popunjeni, a mi po naredbi Ministarstva zdravlja činimo sve napore da se pomogne Opštoj Bolnici u Novom Pazaru u ljudstvu, tehnici i organizaciji same Covid bolnice”, kazao je zamjenik direktora KC Kragujevac dr. Slobodan Milisavljević.

Teška situacija i porast broja oboljelih od koronavirusa preko 500 u Novom Pazaru razlozi su uvođenja vanredne situacije u ovom gradu. Kako javlja reporter Nova.rs, Irfan Ličina, Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru objavio je danas da ju petak kod 17 osoba potvrdio prisustvo koronavirusa, tako da je ukupan broj inficiranih porastao na 508.

Čitaj još:   KORONA HARA: Amerikanci optužuju IRAN, "krivi su za virus u najmanje pet zemalja ... " (foto)

Blago poboljšanje situacije se vidi tek danas. Veliki broj ljudi koji je čekao na snimanja, testove i preglede drastično je manji.

Izvor: Indeksonline.rs / Nova.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more