IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U NOVI PAZAR UPUĆENI LJEKARI IZ CIJELE SRBIJE : IMA MNOGO PACIJENATA U TEŠKOM STANJU (foto)

U Novi Pazar stižu ljekari i iz drugih zdravstvenih ustanova širom Srbije kako bi pomogli u liječenju pacijenata zaraženih Covidom 19, a situacija je zahvaljujući Ministarstvu zdravlja sada pod kontrolom i sistem funkcioniše, izjavio je danas direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović.

Ističe da u toj ustanovi ima dosta teških pacijenata sa obostranim upalama pluća, ali da vjeruje da su u tom gradu već bili “u piku” što se tiče broja zaraženih, te da se nada da će taj broj sada stagnirati.

Dodao je da će u dogovoru sa ministarstvom danas deset najtežih pacijenata biti prebačeno u tercijarne ustanove, kako bi se rasteretila bolnica u Novom Pazaru.

– Ministarstvo zdravlja u petak je poslalo eksperte, sve vrijeme sarađujemo i sistem je počeo da funkcioniše. Stigli su stručnjaci iz oblasti infektoloških bolesti, pulmolozi, a danas stižu anesteziolozi. Imamo veliki broj teških pacijenata koji su se zarazili za kratko vrijeme, naša bolnica je mala i bili smo u haosu – rekao je Mahmutović za Tv Prva.

Čitaj još:   HAOS U NOVOM PAZARU: SPP izrežirao napad na gradski parlament

Ističe da je od velike pomoći bilo to što je Ministarstvo zdravlja reagovalo i pomoglo kako bi se uspostavio sistem, koji sada, kako kaže, funkcioniše.

Mahmutovć kaže da nisu tačne informacije na društvenim mrežama o tome da nema kiseonika, regulatora i ljekova i dodao da svega toga ima dovoljno u bolnici.

Navodi da u bolnicu u Novom Pazaru dolaze kolege iz drugih gradova Srbije da pomognu, da svi rade predano i da praktično nema radnog vremena.

Dodao je da su šatori koji su postavljeni ispred bolnice namjenjeni da tu ljekari mogu da se presvuku i odlože opremu.

izvor: telegraf.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more