ZARAŽENO 210 STUDENATA: “Svaki dan se javlja sve više mladih sa tegobama iz STUDENTSKIH DOMOVA”… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Na studentskoj Poliklinici dnevno javi od 100 do 150 studenata na pregled a i da ima i oko 50 poziva u vezi sa respiratornom infekcijom…

BEOGRAD: Srbija, recepti, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, ponedeljak…29. 06 . 2020… 12: 05…ZARAŽENO 210 STUDENATA: “Svaki dan se javlja sve više mladih sa tegobama iz STUDENTSKIH DOMOVA”… (foto)

DANAS JE ZARAŽENO 210 STUDENATA “Svaki dan se javlja i sve više mladih sa respiratornim tegobama, četvrtina pozitivnih iz STUDENTSKIH DOMOVA”

Direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata je Marija Obradović izjavila danas da je, prema njenim informacijama, za sada je 210 studenata pozitivno na koronavirus i da je četvrtina zaraženih iz studentskih domova.

Navela da se čeka rezultat još 50 studenata koji su testirani tokom vikenda.

Čitaj još:   Korona ubija narko- mafiju: Najveći udar na podzemlje... (foto)

– Svaki dan se javlja sve više studenata sa respiratornim tegobama- rekla je Obradović za RTS.

Dalje je navedeno da u Beogradu studira oko 120.000 mladih, da je više od polovine iz unutrašnjosti, a oko 50.000 iz Beograda…

– Kolektivni smiještaji su gusto naseljene sredine, a studenti se više sve više druže, skloniji su zarazi, mnogi pokušavaju da bolest preleže i na nogama i više ih je sa ozbiljnijim tegobama- rekla je Obradović.

Ona je dodala da se studentskoj Poliklinici dnevno javi čak i od 100 do 150 i studenata na pregled da oko 50 poziva u vezi sa respiratornom infekcijom.

Kaže i da izvjestan broj studenata ne zna gdje se zarazio, da su su se i mnogi zarazili na proslavama i okupljanjima, a da nema zaraze koja je potekla iz nekog studentskog restorana ili kluba...

izvor agencije RTS.rs

Čitaj još:   NAŠ ASTROLOG OTKRIVA: Koji ste TIP ŽENE...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});