TUGA DO NEBA: Tragedija porodice Suljović- RODITELJI I ĆERKA UMRLI, DVA SINA KRITIČNO…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Porodicu Suljović iz Tutina pogodila je teška tragedija. Otac, majka i ćerka preminuli su za svega tri dana, a dva sina su veoma kritično. To je za “Novosti” potvrdio epidemiolog Mitke Eminović iz tamošnjeg Doma zdravlja.

– Nisu umrli u bolnici, pa njihova imena nisu ušla u kovid-bazu – objašnjava doktor Eminović i odgovara na pitanje zašto njihova imena nisu među zvaničnim brojkama.

– Oni su familija našeg kolege, tako da pouzdano znamo da su imali simptome kovida 19. Situacija u Tutinu je teška. Poslije ukidanja vanrednog stanja desilo se eksplozivno zaražavanje. O tome svjedoči i to što smo uradili čak 900 snimanja pluća. Ogroman je broj ljudi koji imaju simptome.

Čitaj još:   Policija u Pljevljima i Baru oduzela cigarete vrijedne 17.000 eura... (foto)

Tutin prema broju stanovnika ima najveći broj zaraženih u Srbiji.

– Ne znamo koliko je oboljelih, respiratore u Tutinu nemamo. Imamo samo kovid- ambulantu u kojoj radimo samo rendgen i laboratorijsku dijagnostiku i serološke testove. Ne radimo PCR testove, pa ne možemo da utvrdimo da li su naši pacijenti zaraženi kovidom, jer serološki testovi su kod oboljelih najčešće negativni. Zato te ljude tretiramo kao negativne i šaljemo ih u kućnu izolaciju – ispričao je doktor.

izvor: danas.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});