IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO OD SRCA: Iz Turske danas stiže medicinsku pomoć za Sandžak… (foto + video)

Pomoć koja je poslata od medicinske opreme i sredstava koju je u borbi protiv aktuelne pandemije korona virusa u Sandžaku uputila Republka Turska biće dostavljena na beogradski aerodrom

ISTANBUL: Sandžak, ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 04.07…2020… BRAVO OD SRCA: Iz Turske danas stiže medicinsku pomoć za Sandžak… (foto + video)

Ambasador Republike Turske u Beogradu Tanju Bilgiç uputio je oficijelno pismo predsjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmini Curić u kome obavještava o turskoj pomoći koja sutra stiže u Sandžak.

“Povodom pisma za pomoć a koje ste uputili predsjedniku Turske u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća zbog trenutne situacije koja je u Novom Pazaru, želim da Vas obavijestim da smo sa Srbijom potpisali ugovor o donaciji…

U okviru toga, će i jedan vojni avion sletjeti na aerodrom u Beogradu i tom prilikom će biti uručena pomoć Turske.

Čitaj još:   ERDOGAN ODOBRIO GRADNJU CRKVE U ISTANBULU: Niče rekordnom brzinom, namjenjena je za 25.000 vjernika! (foto i video)

Ona će biti dostavljena bolnici u Novom Pazaru, a obuhvata od velike količine medicinske opreme koja je potrebna bolnici u Novom Pazaru”, navedno je u prepisci iz Bošnjačkog nacionačnog vijeća.

Ambasador Bilgiç je u pismu predsjednici Vijeća uputio kao i hatarnamu povodom preseljenja na ahiret predsjednika Izvršnog odbora dr. Hasima Mekića…

Bošnjačko nacionalno vijeće je nedavno i prvo uputilo poziv za pomoć predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoanu kojem je prvo zatraženo upućivanje hitne medicinske pomoći Sandžaku.

Izvor: SNews.rs

TURSKA Uvodi tarife i uzvraća udarac SAD…

ZVANIČNA ANKARA uvodi tarife na dvadesetak američkih proizvoda, od automobila Read more

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more